Na de traditionele smartphones de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 was Samsung klaarblijkelijk nog niet klaar met 2017, op de valreep krijgt de Samsung W2018 namelijk ook nog bestaansrecht. De smartphonefabrikant presenteerde de moderne flip-phone met hoogwaardige specs afgelopen weekend in China.

Samsung gooit hoge ogen met de her-introductie van de klaptelefoon. Zo is het nieuwe toestel middels twee schermen namelijk te gebruiken als smartphone en klaptelefoon; één 4,2 inch 1080 x 1920 Full-HD-display aan de binnenkant en één 4,2 inch Super AMOLED-display met het beschermende laagje Gorilla Glass 5.

Specs

Het fraaie toestel heeft USB-C ondersteuning en is voorzien een Snapdragon 835 chipset met 6GB werkgeheugen en 64GB (of 256GB) aan opslag, plus een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een Bixby-knop aan de zijkant. De software draait vanzelfsprekend op Android 7.1.1. Een update naar Android 8.0 zal volgend jaar uitkomen.

Camera

Speciale aandacht is uitgegaan naar de camera (via Weibo) van dit kekke apparaatje. De cameralens beschikt namelijk over een diafragma van f/1.5, waardoor je haarscherpe foto’s moet kunnen maken in omstandigheden met weinig licht. Is er meer dan voldoende licht, dan kan de camera dankzij optische beeldstabilisatie omschakelen naar een diafragma van f/2.4.

Aziatische exclusiviteit

Helaas is deze krachtpatser, met een prijskaartje van zo’n 1600 euro, exclusief voor de Chinese markt. Er wordt gedacht dat de Aziatische markt nog de enige markt is die gevoelig is voor een klap-model. Zijn we onze nostalgie in Europa dan toch echt ontgroeit? Of zou jij wel een dergelijk toestel willen hebben? Dan zul je toch echt een belletje moeten doen richting China. Op zoek naar een ander toestel, vergelijk hier dan verschillende telefoonabonnementen.