Entertainment

Dit is het salaris van Frenkie de Jong bij FC Barcelona

salaris Frenkie de Jong

De soap rondom Frenkie de Jong is in volle gang. FC Barcelona probeert de middenvelder richting de uitgang te duwen, omdat het salaris van Frenkie de Jong op de begroting drukt. Genoeg reden om in het salaris van Frenkie de Jong te duiken.

FC Barcelona zet lastercampagne op tegen Frenkie de Jong

FC Barcelona moet broodnodig zijn salarislast verlichten om de nieuwe spelers in te kunnen schrijven voor La Liga. De Catalaanse club hoopt De Jong daarom te verkopen of hem een nieuw contract met een verlaagd salaris te laten tekenen. De geboren Arkelnaar is voorlopig echter niet van plan om aan één van beide eisen te voldoen. De Jong is woedend over de lastercampagne en handelswijze van de club en heeft inmiddels de internationale spelersvakbond FIFPro én de AFE, de Spaanse vakbond voor contractspelers, in de arm genomen. Frenkie de Jong wil namelijk zijn huidige salaris behouden.

View post on Instagram
 

Barça-fans schreeuwen naar Frenkie de Jong

De hetze tegen Frenkie de Jong onder leiding van Barça-president Joan Laporta werpt bij een deel van de Barcelona-fans zijn vruchten af. Zo hebben een aantal Barça-fans zich schuldig gemaakt aan het uitschelden van de Nederlander. Verlaag je salaris, bitch!”, roepen een aantal fans als Frenkie de Jong in zijn Porsche voorbijrijdt.

#FCB🔵🔴

💥 Graves insultos a Frenkie De Jong a su llegada a la Ciutat Esportiva

🗣️ ¡Bájate el sueldo, p****!

📹 @DBR8 pic.twitter.com/Kq8L0SGQKP

— Diario SPORT (@sport) August 10, 2022

Wat is het salaris van Frenkie de Jong bij FC Barcelona?

De hamvraag van vandaag: hoe hoog is het salaris van Frenkie de Jong bij FC Barcelona? Opgeteld krijgt Frenkie de Jong nog 88,68 miljoen euro aan salaris als hij zijn contract tot medio 2026 uitdient. Dat kan nog hoger uitvallen als hij minimaal zestig procent van alle wedstrijden speelt. Dan kan Frenkie de Jong maximaal acht miljoen euro aan salaris bijschrijven. Ook voor gewonnen prijzen zou Frenkie een bonus die kan oplopen tot 12,8 miljoen euro kunnen krijgen. Waarom het salaris van Frenkie de Jong zo hoog uitvalt? In de eerste plaats is daar zijn vaste jaarsalaris van veertien miljoen euro per seizoen, maar daar staat nog een deel van open als uitgestelde betaling tijdens de pandemie. Verder heeft Frenkie de Jong nog loyaliteitsbonussen in zijn contract staan die kunnen oplopen tot 15,58 euro als hij zijn contract uitdient.

Hoe het gesteggel rondom het salaris van Frenkie de Jong gaat aflopen, is nog maar de vraag. In de wandelgangen gonst het rond dat de Nederlander mogelijk naar Chelsea vertrekt voor 80 miljoen euro. To be continued …

Meer lezen over salarissen van Nederlandse voetballers? Dit is het salaris van Matthijs de Ligt bij FC Bayern München.