Entertainment

Dit is het riante salaris van radio-dj Frank Dane bij Radio 538

salaris Frank Dane

Radio-dj Frank Dane neemt het stokje over van de Coen en Sander Show bij Radio 538. De 40-jarige radio-dj gaat vanaf 29 augustus een dagelijkse middagshow presenteren. Genoeg reden om even in het salaris van Frank Dane bij Radio 538 te duiken.

Verschuiving in Radioland

Radioland – of in het specifiek Radio 538-land – trilt op zijn grondvesten: nadat Frank Dane na de jaarwisseling onverwacht moest stoppen met zijn ochtendshow, gaat hij nu het stokje overnemen van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die beiden onverwachts moesten stoppen met hun dagelijkse middagshow. “Ik dacht even dat ik in Candid Camera zat”, vertelt Frank Dane aan het Algemeen Dagblad. Dit was de allergekste draai in de afgelopen maanden.” Hoewel hij de afgelopen tijd ‘werkloos’ thuis zat, was hij officieel nog wel in dienst bij Talpa (waar Radio 538 onder valt). Als de geboren Hagenees voor zijn middagshow hetzelfde salaris opstrijkt als bij de ochtendshow, zal Frank Dane zich regelmatig in de handen wrijven.

View post on Instagram
 

Wat is het salaris van Frank Dane bij Radio 538?

Frank Dane was de gedoodverfde kandidaat om Edwin Evers op te volgen bij Radio 538. Met nadruk op was, want afgelopen jaarwisseling viel het doek voor de radioman: Wietze en Klaas zijn voortaan de mannen die de mensen in de ochtend van de nodige tunes, grappen en grollen voorzien. Een stap die het vermogen van Wietze de Jager (waarschijnlijk) alleen maar ten goede is gekomen. Al liegt ook het salaris van Frank Dane er niet om. Volgens De Telegraaf krijgt Frank Dane naar schatting een salaris van 500.000 euro per jaar bij Radio 538. Kleine kanttekening: dit is het salaris van Frank Dane uit zijn tijd dat hij de ochtendshow presenteerde. Of zijn contract inmiddels is opengebroken en of er een wijziging in het salaris van Frank Dane is doorgevoerd, is onbekend.

Frank Dane is niet de enige radio-dj die goed boert. Wat dacht je bijvoorbeeld van het salaris van Marieke Elsinga en het salaris van Giel Beelen?