Sports

Dit gigantische salaris gaat Erik ten Hag opstrijken bij Manchester United

Salaris Erik ten Hag Manchester United

Erik ten Hag verruilt Ajax voor Manchester United. De 52-jarige trainer heeft een mondeling akkoord bereikt met de club uit Manchester. Dat bevestigden bronnen aan De Telegraaf. Bij zijn nieuwe club gaat Erik ten Hag een riant salaris opstrijken.

De indrukwekkende carrière van Erik ten Hag

De 52-jarige Erik ten Hag begon zijn carrière als betaald voetballer in 1989, toen begon hij bij FC Twente. Hij maakte de overstap naar verschillende clubs in Nederland, waarna hij na een tijd besloot terug te keren naar zijn oude club. Bij zijn terugkeer in Enschede startte zijn trainerscarrière, eerst bij  en vervolgens bij het eerste elftal als assistent-trainer. In 2009 werd hij assistent-trainer bij PSV en via een aantal andere clubs belandde hij bij Ajax. Inmiddels is hij al een aantal jaar trainer bij de huidige landskampioen. Manchester United kunnen Erik ten Hag zonder problemen overnemen van de Amsterdammers. Dit komt omdat er een clausule in zijn contract staat waarbij hij voor twee miljoen euro komende zomer kan vertrekken. Hij wordt de komende drie seizoenen en mogelijk zelfs een vierde seizoen de trainer van Manchester United. Daarbij gaat Erik ten Hag een gigantisch salaris verdienen.

View post on Instagram
 

Erik ten Hag gaat astronomisch salaris verdienen bij Manchester United

Op de achtergrond heeft Erik Ten Hag afgelopen weken onderhandeld met een aantal verschillende clubs, zo stond hij ook in de belangstelling van RB Leipzig. Toch koos de trainer uiteindelijk voor United. Geef hem eens ongelijk. De Nederlandse coach gaat volgens De Telegraaf het hoogste salaris verdienen dat een Nederlandse coach ooit in de Premier League heeft verdiend.

Ter beeldvorming: Louis van Gaal verdiende in zijn tijd bij Manchester United een basissalaris van 3,3 miljoen pond (omgerekend zo’n 3,9 miljoen euro), liet Express.co weten. Een gigantisch bedrag, maar er is Nederlandse coach die nog meer verdiende in zijn tijd in Engeland.

Ronald Koeman verdiende in zijn tijd bij Everton zo’n zes miljoen pond (omgerekend zo’n 7,2 miljoen euro) volgens Liverpoolecho. Dit betekent dat Erik ten Hag in Engeland minimaal 7,2 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Een stuk meer dan wat hij nu verdient bij de Amsterdammers.

View post on Instagram
 

Erik ten Hag gaat er flink op vooruit

De 52-jarige coach heeft een succesvolle periode achter de rug bij Ajax. Hij won tot nu toe al vijf prijzen in Amsterdam en daar kunnen nog twee bij komen (KNVB-beker, landskampioen). In 2019 verlengde Erik zijn contract met drie jaar. Deze opwaardering heeft hem naar verluidt een jaarsalaris van rond de 1 miljoen euro opgeleverd. Zijn salaris bij Manchester United gaat er een stuk op vooruit, of hij ook de succesvolle prestaties gaat behalen is nog maar de vraag.