Sports

Dit gigantische salaris strijkt Erik ten Hag op in Manchester

erik ten hag salaris

Erik ten Hag is werkzaam voor Manchester United, alhoewel nog de vraag voor hoe lang, want de resultaten laten regelmatig te wensen over. De 53-jarige trainer verdient veel in de Engelse stad. Dit is het salaris van Erik ten Hag bij Manchester United.

Carrière van Erik ten Hag onder de loep

De 53-jarige Erik ten Hag begon zijn carrière als betaald voetballer in 1989, toen begon hij bij FC Twente. Hij maakte de overstap naar verschillende clubs in Nederland, waarna hij na een tijd besloot terug te keren naar zijn oude club. Bij zijn terugkeer in Enschede startte zijn trainerscarrière, eerst bij  en vervolgens bij het eerste elftal als assistent-trainer. In 2009 werd hij assistent-trainer bij PSV en via een aantal andere clubs belandde hij bij Ajax. Daar beleefde hij vele successen, tot Manchester United op de deur klopte. Manchester United kon Erik ten Hag zonder problemen overnemen van de Amsterdammers. Financieel gezien gaat het Erik voor de wind. Erik ten Hag verdient namelijk een gigantisch salaris bij Manchester United.

View post on Instagram
 

Erik ten Hag verdient astronomisch salaris bij Manchester United

De Nederlandse coach verdient volgens De Telegraaf het hoogste salaris verdienen dat een Nederlandse coach ooit in de Premier League heeft verdiend.

Ter beeldvorming: Louis van Gaal verdiende in zijn tijd bij Manchester United een basissalaris van 3,3 miljoen pond (omgerekend zo’n 3,9 miljoen euro), liet Express.co weten. Een gigantisch bedrag, maar er is Nederlandse coach die nog meer verdiende in zijn tijd in Engeland.

Ronald Koeman verdiende in zijn tijd bij Everton zo’n zes miljoen pond (omgerekend zo’n 7,2 miljoen euro) volgens Liverpoolecho. Dit betekent dat Erik ten Hag in Engeland minimaal € 7,2 miljoen per jaar gaat verdienen. Een stuk meer dan wat hij verdiende bij de Amsterdammers.