Alle felicitaties gaan uit naar de baasjes bij Speedkore. Deze tuners uit Grafton, Wisconsin hebben het namelijk voor elkaar gekregen om de meest helse demon ter wereld met fabrieksmotor in elkaar te flansen. Voordat we overgaan op de details, moet je eerst maar eens gewoon luisteren naar het geluid dat “’s werelds snelste Dodge Demon” produceert:

’s Werelds snelste Dodge Demon

Is er iets dat niet magistraal is aan deze auto? Niet alleen is ‘ie heerlijk afgewerkt in carbon, ook zijn er wat kleine aanpassinkjes gedaan aan z’n specs. Wat te denken van twin-turbo’s die de stock-supercharger vervangen? Voldoende om nog eens 370 extra paarden uit de standaard 6.2-liter V8 te persen. In totaal telt deze Dodge Challenger SRT Demon een totaal van 1.216 pk. En dat is te horen aan de achterbanden! En te zien aan het record van 260 km/u in 8.77 seconden op de dragslip. Over ’s Werelds snelste Dodge Demon gesproken.

Andere verbeteringen aan de aandrijflijn zijn een koppelomvormer, DSS-aandrijfas van carbon en een differentieel brace die alles beveiligt wanneer de piloot het allemaal te veel wordt. Momenteel hebben we geen info over hoeveel de musclecar zou moeten wegen.