Als jij naar de SEMA gaat in Las Vegas is dit de wagen die je moet gaan checken. Ook als je niet gaat is deze Challenger het bruutst wat jij gaat zien vandaag. De Speedkore Dodge Challenger SRT Demon Twin Turbo is het nieuwe paradepaardje van Dodge, dat zo’n 1200 paarden levert. Met dit ding vlieg je werkelijk langs alle straatnaamborden en is het enige wat je achterlaat een dikke vette streep.

Dodge Challenger Demon

Tja, als het aan ons ligt is de Dodge Challenger Demon de gevaarlijkste in zijn soort, tevens heel toepasselijk met Halloween zo voor de deur. De monteurs van Speedkore hebben de Demon onder handen genomen en deze aan alle kanten eens flink getuned. Het resultaat is dat de Demon Twin Turbo een waar monster is geworden. De motor levert 1400 pee kaas en daarvan weet hij er een goede 1200 op het asfalt te leggen. Het doel was om voor de SEMA-beurs de snelste Demon ooit te creëren en dat is bij deze gelukt!

Speedkore Dodge Challenger Demon SRT Twin Turbo gewoonvoorhem

Getest en al zal dit monster één dag voor Halloween al beginnen te spoken op de SEMA-beurs. Hij knalt de kwartmijl al in een luttele 8,77 seconden en op de finishlijn tikt deze Demon een snelheid van ruim 260 km/u aan. Deze snelheid komt niet alleen tot stand door wat extra vermogen, de carrosserie van de auto is namelijk volledig vervaardigd uit koolstofvezel. Een waar monster die 30 oktober zijn debuut mag maken op de SEMA-beurs.

Speedkore Dodge Challenger Demon SRT Twin Turbo gewoonvoorhem

Bron: FHM