Denk je bij mooiste auto’s nog steeds aan een Bugatti, Ferrari of misschien aan iets minder exclusiefs als een Porsche? Hoog tijd om je horizon te verbreden. Rolls-Royce mag misschien niet de naam hebben dat ze supercars maken, exclusief zijn ze zeker wel. Nu de Britse autofabrikant heeft aangekondigd te gaan stoppen met de productie van het beroemde Ghost model, is de vraag wat het beste verkochte model van Rolls Royce is.

Rolls-Royce voor exclusief genieten

Gedurende de 116 jaar oude geschiedenis van Rolls-Royce hebben talloze modellen de fabriek van de autofabrikant verlaten. Inmiddels hebben de Britten naam gemaakt met hun talent om exclusieve wagens te bouwen die ook nog eens hun waarde behouden. Wil je ene goede tweedehands kopen, dan moet je nog steeds diep in de buidel tasten. Nederlands beste darter Michael van Gerwen weet daar inmiddels alles van, voor zijn nieuwste aanwinst, de Rolls Royce Ghost kon hij even 140.000 euro aftikken. Geen geld als je bedenkt dat er maar liefst 229.259 kilometer op de teller staan.

Rolls-Royce Cullinan verkoopt het beste

Opvallend genoeg is de Rolls Royce Ghost niet het meest verkochte model. Die eer gaat naar een heel ander model, namelijk de Cullinan. In 116 jaar tijd werden er meer exemplaren van de Cullinan verkocht dan van elk ander model. Dat is een prestatie op zich als je beseft dat er in 2019 maar liefst 5.152 wagens werden verkochten van dit merk.

Rolls Royce

Exacte aantallen over de verkoop van de Rolls-Royce Cullinan geven de Britten niet vrij, maar ga er maar vanuit dat het er behoorlijk veel zijn. Dat is merkwaardig, vooral omdat de Cullinan pas sinds 2018 op de markt is. Een model als de Ghost bestaat al veel langer, sinds 2009, maar verkoopt dus minder goed. Overigens is de Cullinan niet de enige wagen van Rolls-Royce die het lekker deed. Ook bekende modellen als de Wraith, Dawn en ook de Ghost deden het niet onaardig.

Nieuwe opvolger voor de Ghost

Voorlopig hoeven we dus nog even geen nieuwe Cullinan te verwachten, wel wordt er gewerkt aan de opvolger van de Rolls-Royce Ghost. Hoe de sedan er precies uit zal zien is nog even afwachten. In de loop van dit jaar zullen we meer te weten komen.