Mighty Mike. Alle ogen zijn weer op hem gericht in de Premier League of Darts. Michael van Gerwen weet wel hoe hij zijn punten moet gooien en richt zijn pijlen deze keer op een nieuwe wagen: een Rolls-Royce Ghost.

De garage van Michael van Gerwen

Denk je bij het zien van de foto’s: heb ik deze blije kop van Van Gerwen niet al eerder naast een wagen verpakt in rode strik gezien? Klopt. Voor de aanschaf van zijn nieuwe wagen bezocht Mighty Mike namelijk zijn vertrouwde dealer, Nino Hooymans. Dit bedrijf, wat overigens ook een sponsor is van de dartkoning, is al jaren de vertrouwde leverancier voor de garagevulling van de darter. Ook nu hadden ze precies staan waar Micheal naar op zoek was: een Rolls-Royce Ghost.

michael van gerwen

Ingereden exemplaar

Ingelopen schoenen zitten het lekkerst, moet de darter hebben gedacht toen hij voor deze wagen uit 2010 koos. De Rolls-Royce Ghost heeft 229.259 kilometer op de teller staan en kunnen we daarmee op z’n zachtst gezegd  ‘goed ingereden’ noemen. Iets wat je overigens niet aan de wagen afziet.

De nieuwe bak van Michael van Gerwen heeft een krachtige 571 pk onder de kap schuilen, afkomstig uit een 6,6 liter V12-motor. Van 0-100 kost Van Gerwen slechts 4.9 seconden. Met een topsnelheid van 250 kilometer per uur is de onehundred and eighty ook op de weg binnen handbereik van de darter.

michael van gerwen

 

De nieuwprijs lag in 2010 op 337.610 euro, flinke mep. Tegenwoordig gaat een model als deze, met een ton aan versleten kilometers, voor ongeveer 140.000 de garage uit. Michael van Gerwen heeft zijn garage in ieder geval weer even op orde. Voortaan kan hij als Ghost over de wegen knallen om tijdens de toernooien te knallen als de king of darts.

rolls-royce-ghost-michael-van-gerwen rolls-royce-ghost-van-gerwen-5 rolls-royce-ghost-van-gerwen-4