We hebben al genoeg gekke, snelle en vooral bijzondere bolides voorbij zien komen op de autosalon van Genève, maar dit slaat alles. Rolls-Royce moet natuurlijk de overtreffende trap aanbieden in het met spektakel gevulde aanbod van automobielen. Dit doet het merk door een auto te lanceren waarin een portie ruimtesteen in is verwerkt. Elon stuurde een auto in de ruimte, Rolls-Royce doet het andersom en brengt de ruimte naar je auto. Pak aan Musk!

Rolls Royce nieuwe sedan Gewoonvoorhem Rolls Royce nieuwe sedan Gewoonvoorhem Rolls Royce nieuwe sedan Gewoonvoorhem

Spaceship van Rolls-Royce komt met een galactische prijs

Hoe veel zou een ruimteschip kosten? Heel veel, als je het aan Rolls-Royce vraagt. De prijs van deze speciale sedan is een dikke 500.000 euro, zonder opties. Maar daar krijg je wel een dikke wagen met een volumeknop voor terug. Volumeknop: uhhh boeie, toch? Uhh ja, dat is inderdaad boeiend, als het gaat om een volumeknop gemaakt van meteoriet. Jazeker, de volumeknop in deze auto is gemaakt van stukjes meteoriet die meer dan een eeuw geleden insloeg in Zweden. De zogeheten Muonionalusta-meteoriet ziet er voor zijn leeftijd nog aardig goed uit. Kijk zelf maar:

Rolls Royce nieuwe sedan Gewoonvoorhem Rolls Royce nieuwe sedan Gewoonvoorhem

Zoals je in dit artikel kan lezen weet Rolls-Royce wel het een en ander over het bouwen van peperdure bolides. Kijk maar eens naar deze auto die bij release de duurste auto ter wereld was. Die is uiteraard ook door het van oorsprong Britse bedrijf gemaakt.