Entertainment

Robert Pattinson bevestigd voor niet één, maar drie Batman-films

Robert Pattinson

Er is een nieuwe Batman. Het is Robert Pattinson die de rol van gemaskerde superheld voor zijn rekening gaat nemen. Ook is bekend gemaakt dat er een heuse Batman-trilogie aan zit te komen, allen met Pattinson in de hoofdrol.

Robert Pattinson

Nou zal je misschien denken: Robert Pattinson, is dat niet die vampier uit die Twilight-films? Inderdaad, die Robert Pattinson, ja. Niet zo goed nieuws dus? Nou, laten we zeggen dat de dagen van Twilight ver achter hem liggen. Pattinson heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. Zeker de laatste jaren is dat duidelijk te zien aan de rollen die hij kiest. Het zijn de meer onafhankelijke filmhuis-films waarin hij laat zien wat hij waard is.

Zo was hij afgelopen jaar te zien in Damsel en Claire Denis’ High Life. Dit jaar schittert hij in The Lighthouse, die veel indruk maakt op het Cannes filmfestival. Daarbij komt dat hij voor volgend jaar onder andere een van de hoofdrollen in de nieuwe film Tenet van regisseur Christopher Nolan gaat vertolken. Reden te meer om Robert Pattinson een kans te geven als Batman.

Rol als Batman

Er zijn inmiddels heel wat acteurs die zich voor Robert Pattinson in het zwarte vleermuispak gehesen hebben. Micheal Keaton had in 1989 veel succes met de rol. Voor Val Kilmer en George Clooney was het echter een minder succesvolle ervaring. Ook recentelijk had Ben Affleck niet echt geluk in de rol. En dan is er nog Christian Bale, die zijn geheel eigen draai aan de rol gaf in de drie films die Christopher Nolan rond de superheld maakte. Nolans trilogie was revolutionair, aangezien hij de franchise naar een hoger plan tilde met meer duistere, noirische films.

Batman-trilogie

Warner Bros. lijkt iets van die zwarte magie terug te willen winnen. Bevestigd is dat Robert Pattinson namelijk in maar liefst drie Batman-films de rol op zich zal nemen. De eerste van de drie zal in 2021 in de bioscoop gaan draaien. De regisseursstoel is er voor Matt Reeves. Hij heeft met Planet of the Apes-sequels in 2014 en 2017 laten zien dat hij weet wat hij doet. Hij is van plan met de nieuwe Batman-trilogie meer richting de film noir te schuiven. Ook zal hij van Batman meer een detective gaan maken, een kant die wel in de originele comics, maar nog niet in de films te zien was.

Bekijk ook wie er een rol in de nieuwe Marvel film lijkt te gaan spelen.