John Wick goes Marvel? Wie weet. Marvel was eerder al in gesprek met de Keanu Reeves, maar lijkt er nu echt werk van te gaan maken. De studio is momenteel druk bezig met het filmproces van de aankomende Black Widow-film, waarin Scarlett Johansson opnieuw in de huid van het titelpersonage zal kruipen. Uiteraard heeft Marvel daarnaast meer in de pijplijn zitten.

Keanu Reeves in MCU?

Met Avengers: Endgame heeft Marvel een absolute blockbuster van het jaar te pakken. Dat is de 22ste film in Marvels universum. Maar als je denkt dat het wel goed is zo, heb je het mis. Want vanaf donderdag 4 juli is alweer de volgende film in het MCU, Spider-man: Far From Home, in de Nederlandse bioscoop te zien (Let op: Die film bevat Endgame-spoilers). De filmsite mcucosmic.com weet nu met behoorlijke zekerheid te melden dat Marvel Keanu Reeves in het vizier heeft. De film waar hij in zal gaan verschijnen, draagt als titel The Eternals.

Keanu Reeves

The Eternals

Marvel heeft The Eternals, waar Keanu Reeves voor beoogd is, voor 2020 aangekondigd. De film gaat gebaseerd worden op een gelijknamige Marvel comic uit de jaren 70. De Eternals zijn als soort onsterfelijk. Zij hebben als missie de aarde te beschermen. Zij vechten tegen de Deviants. Beide soorten zijn op dezelfde manier ontstaan. Ze zijn namelijk allebei tot stand gekomen toen de buitenaardse Celestials zo’n vijf miljoen jaar geleden aarde bezochten. Thanos, de schurk in onder andere Avengers: Endgame, is een kind van twee Eternals. Hij draagt echter het Deviant-gen in zich.

Keanu Reeves

De comic zal onder leiding van de relatief onbekende Chloé Zhao in Londen verfilmd worden. Tot op heden zijn de casting van Kumail Nanjiani en Angelina Jolie in de rol van Sersi bevestigd. Mogelijk komt daar nu dus Keanu Reeves bij. Fans van Marvel hopen al langer dat de John Wick-acteur zich bij het Marvel universum schaart. Welke rol Reeves zal gaan vertolken als het zover is, is nog niet bekend.

Momenteel draait het derde deel in de John Wick filmreeks in de Nederlandse bioscopen.