Het is eindelijk zover, want je favoriete actieheld keert terug. Deze week verschijnt John Wick 3 dan eindelijk in de bioscoop en dat is heel goed nieuws. Ook in dit deel kan je weer een treinlading aan knetterende actie en veel gefluister van Keanu Reeves verwachten.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Vraag maar aan Jason Statham, het kan zeer lucratief zijn om de hoofdrol te spelen in een actiefilm-reeks. Sinds 2014 is dat ook waar Keanu Reeves zich op toelegt en dat heeft een verrassend goed effect. Reeves speelt als John Wick een actieheld van het type Bruce Willis – niet lullen, maar rammen. In het eerste deel zagen we hoe oudgediende John terug kwam uit zijn pensioen en eigenhandig even de gehele onderwereld van New York op de schop te gooien. In het tweede hoofdstuk ontdekt Wick, die dacht dat zijn schuld afgelost was, dat er een prijs op zijn hoofd staat. In die film werd Keane Reeves al herenigd met Laurence Fishburne, Reeves’ tegenspeler als Morpheus in de Matrix-trilogie. Van hem gaan we meer zien in John Wick: Chapter 3 – Parabellum.

John Wick: Chapter 3

Kleurrijke actiescènes

John Wick: Chapter 3 gaat als ondertitel Parabellum krijgen. Net als de eerste twee films is ook het derde hoofdstuk geregisseerd door Chad Stahelski. In dit derde deel krijgt Wick weer heel wat voor zijn kiezen. Wick wordt geëxcommuniceerd na de ontwikkelingen in hoofdstuk 2. Hij wordt vogelvrij verklaard en ”The High Table” schrijft een contract uit ter waarde van 14 miljoen dollar om John Wick om te laten leggen. Hij is namelijk tegen de regels van de organisatie in gegaan.

Door het contract krijgt John Wick een heel leger aan levensgevaarlijke huurmoordenaars achter zich aan. Wick moet zichzelf een weg uit New York zien te vechten en het opnemen tegen meer tegenstanders dan ooit tevoren. Gelukkig krijgt hij hulp van Laurence Fishburne en Halle Barry, een collega-huurmoordenaar met herdershond. Reken maar dat dat keiharde actiescènes op gaat leveren. Regisseur Stahelski lijkt bovendien goed gekeken te hebben naar Nicolas Winding Refn. Stahelski vult de rauwe sfeer uit de eerdere films aan met felle neonkleuren, waardoor de film er in de trailer visueel al heel indrukwekkend uitziet. John Wick: Chapter 3 – Parabellum is vanaf donderdag 16 mei in de Nederlandse bioscopen te bewonderen. Perfect dus voor een knallende avond met de mannen.

Check ook de brute motorverzameling van Keanu Reeves.