Het hoge woord is eruit: het volgende gevecht van Rico Verhoeven staat vast. De wereldkampioen zwaargewicht gaat het opnemen tegen Jamal Ben Saddik, de directe uitdager voor de wereldtitel. Na het nieuws dat Badr Hari tegen Benjamin Adegbuyi gaat vechten, is dit het volgende grote nieuws.

Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik

Het is niet voor het eerst dat Rico Verhoeven het tegen Jamal Ben Saddik gaat opnemen. Ze vochten al twee keer eerder tegen elkaar. De tussenstand is één tegen één. In 2011 won Ben Saddik van de Nederlander en in 2017 was het Rico die won. Hiermee verdedigde hij zijn wereldkampioenschap, en dat wil hij met dit gevecht weer doen. De winnaar van dit gevecht mag zich namelijk wereldkampioen zwaargewicht noemen in het kickboksen.

View this post on Instagram

Only time will tell…

A post shared by Jamal Ben Saddik (@jamalbensaddik) on

De precieze datum van het gevecht is nog niet bekend gemaakt. We weten wel dat het in 2021 gaat plaatsvinden. Zo hebben de beide grootheden in het huidige kickboksen nog tijd genoeg om zich voor te bereiden en zo fit mogelijk te worden.

View this post on Instagram

Sparring A.K.A "Gehaktdag" 😤😠

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) on

Laatste gevecht van Rico Verhoeven in 2019

Voor Rico Verhoeven zal het lang geleden zijn dat hij een gevecht heeft gehad, wanneer hij het tegen Jamal Ben Saddik opneemt. De laatste keer dat hij zijn titel mocht verdedigen was namelijk eind 2019. Toen heeft hij in een gevecht met Badr Hari gewonnen, nadat Badr moest opgeven wegens een blessure.

Kickboksorganisatie GLORY heeft al een nieuw gevecht aangekondigd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, maar dat moet dus nog even wachten. Eerst gaat Hari namelijk tegen Adegbuyi vechten en Rico tegen Ben Saddik. Maar ooit zullen de twee wel weer tegenover elkaar in de ring staan. Of dat voor de wereldtitel is weten we nog niet zeker, want misschien is Rico Verhoeven dan wel geen wereldkampioen meer. Maar of hij nou gaat winnen of verliezen van Jamal Ben Saddik, een mooi gevecht zal het zeker worden.

View this post on Instagram

100% NO CAP //

A post shared by Jamal Ben Saddik (@jamalbensaddik) on