Drie keer is scheepsrecht, niet? De twee vorige gevechten tussen Badr Hari en Rico Verhoeven liepen uit op een anticlimax: de strijd werd gestaakt door een opgelopen blessure. Tweemaal aan het adres van Hari. Fans teleurgesteld, forse anticlimax en de hoop op een derde gevecht met een ├ęchte winnaar. En de gebeden lijken verhoord: Glory kondigt een nieuw gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven aan.

Nieuw gevecht Badr Hari en Rico Verhoeven

Het gevecht dat Glory heeft aangekondigd zou voor december 2020 op de planning staan. Uiteraard zal er om het echt spektakel heen een enorme show worden gebouwd, om de spanning en sensatie extra op te voeren. Waar het nieuwe gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven precies zal plaatsvinden (Amsterdam of Arnhem) is nog de vraag.

View this post on Instagram

Keep it flowing #lightwork #fastfeet

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) on

Glory wil nog geen bevestiging geven of het daadwerkelijk om de wereldtitel gaat. Dit heeft er onder andere mee te maken dat Jamal Ben Saddik al een tijd meer dan ready is voor zijn gevecht tegen zijn beloofde gevecht tegen Rico Verhoeven.

Competitiviteit op het hoogste niveau

Kijken we naar de aanloop naar de vorige twee gevechten dan kunnen we spreken van een enorme happening met veel spanning, heen en weer gediscussieer en een hoog gehalte van haantjesgedrag. Niets vreemds, in de kickbokswereld natuurlijk, maar bij de gevechten tussen Verhoeven en Hari lijkt de boel nog net wat meer beladen.

De twee zwaargewichten dagen elkaar al jaren uit en het feit dat het telkens met een teleurstellende afloop heeft maakt dat de drang om een ├ęchte winnaar te kunnen benoemen alleen maar groeit.

Een nieuw gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven zou niet alleen de fans, maar ook de kickboksers eindelijk antwoord geven op de vraag wie de beste van de wereld is. Iets wat ze nu allebei al roepen, maar nog niet echt hebben kunnen bewijzen. December 2020 zal het toneel zijn voor het gevecht dat hopelijk voor eens en altijd korte metten maakt met deze vraag. De twee zijn in ieder geval volop in training om de winst binnen te slepen.