Wát een avond en wát een gevecht! De twee titanen hebben gestreden voor hun leven en elkaar zo hard mogelijk aangepakt, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Eindelijk hebben we écht antwoord op de vraag wie de koning van de kickboksring is: Rico Verhoeven

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven heeft voor de tweede keer op rij de overwinning tegen Badr Hari op zijn naam weten te zetten en is daarmee nog steeds de ongeslagen kampioen. De King of Kickboxing blijft zitten waar die zit: op de troon waar nog steeds niemand hem van af heeft weten te meppen. Of dit de manier was waarop hij wilde winnen? Waarschijnlijk niet. Maar de wereldtitel is voor de tiende keer voor Rico.

 

Aanloop naar het gevecht

Het ging hier om een gevecht wat an sich al een spektakel beloofde te worden. Maar dankzij de overweldigende media-aandacht (van binnen- en buitenland) is het gegroeid tot een gebeurtenis van ongekend formaat. Heel Nederland (en daarbuiten) zat om 21 uur aan de buis gekluisterd om geen seconde te missen.

View this post on Instagram

Ready for the war. 21.12.2019 #BadrArmy #TheyAreNotPrepared

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

It’s time for GLORY!

Na wat langer wachten dan we dachten is het moment eindelijk daar. En dat is maar goed ook, want van het geduld is niets meer over. Als eerste betreedt Badr Hari de arena. Een tornado aan geluid gaat door het publiek heen. Na een kort gebed stapt hij de ring in en is hij klaar om te gaan. Dan is het Rico’s beurt om de entree te maken. Met oorlog in zijn ogen treedt The King de arena binnen en komt oog in oog te staan met zijn tegenstander. Aan unfinished buisiness komt eindelijk een einde.

Ronde 1

De bel gaat en de strijd tussen deze twee zwaargewichten is aan. De eerste lowkick komt van Badr Hari, waarna Rico op agressieve wijze laat weten dat hij er is. Het is zoeken en oriënteren en de eerste knappen en knietjes vallen. Badr deelt een paar rake klappen uit. En dan deelt Badr een genadeloze hoek uit, op de kin van Rico. Verhoeven gaat richting de grond en krijgt voor het eerst in tijden 8 seconden van de scheidrechter. Badr Hari ruikt bloed. De rechter zwaai van Hari is levensgevaarlijk. Het einde van de ronde is nabij en met een flinke trap van Verhoeven waarbij Badr naar de vloer gaat eindigen de eerste 3 minuten.

Ronde 2

Explosie! De twee haaien delen rake klappen uit en raken beide aangeslagen. Badr lokt Rico uit de tent, die houdt afstand. Met een draaikick van Rico gaat Badr kort naar de grond. Een flinke uppercut van Rico brengt Badr even uit evenwicht. Badr’s klappen blijven raken en hij maakt het Rico ongelooflijk moeilijk.

Ronde 3

En daar gaat de bel voor de derde ronde. Wederom explosie. Aan alles is af te lezen dat de twee er álles voor over hebben om hier te winnen. Al snel komt Rico in de problemen na een genadeloze highkick en krijgt zijn tweede 8 tellen in de hoek. Maar dan komt Rico op en trapt Badr omver. Na een achterwaartse trap gaat Badr neer en hij blijft zitten. Verhoeven gaat er heen om te kijken wat er aan de hand is. Een scheldende Hari blijft liggen.

De winnaar van Collision 2

De winnaar is Rico Verhoeven, na een technical Knock-out bij Badr Hari. Wat er mis is met zijn voet weten we nog niet, maar wat we wel weten is dat Rico Verhoeven, de king of kickboxing op zijn troon blijft zitten. Voor beide sporters is dit niet hoe ze hadden willen willen (en al helemaal niet willen verliezen). Momentje voor in de categorie ‘sportiviteit’: wanneer eenmaal officieel is dat het over en uit is omhelzen de twee elkaar in de ring. Hoe groot de strijd ook was, hoe diep de wens ook zat om te winnen: het blijven twee mannen met een passie voor sport. Daarin verschillen ze niet van elkaar.