‘Big Virg’ raakte op 18 oktober geblesseerd. In de Merseyside derby gleed de keeper van Everton vol door op zijn standbeen waardoor de centrale verdediger zijn knieband inscheurde. Na de botsing stond er een lang revalidatieproces op hem te wachten. Maar liefst vijf tot negen maanden is Virgil van Dijk uit de roulatie. Maar de aanvoerder van het Nederlands Elftal zit niet stil. Op Instagram deelt hij de indrukwekkende beelden van zijn herstelproces. Wat een beest.

Virgil van Dijk is hard aan het revalideren

Dat Virgil van Dijk een menselijke kast is, dat wisten we al. Dat laat hij maar eens opnieuw zien op Instagram. Hij deelt namelijk een paar ongekende filmpjes van hoe hij zichzelf weer fit aan het trainen is. In de video zien we hem alweer met de bal trainen. Ook is hij bezig met gewichten. Dit geeft goede hoop dat we hem wellicht dit seizoen nog terug op het veld kunnen zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Liverpool en het Nederlands Elftal hebben de verdediger nodig

Ook zonder de sterkhouder doet zijn team het goed. Liverpool staat bovenaan in de Premier League en won afgelopen weekend maar liefst met 7-0 tegen Crystal Palace. Gelukkig heeft het Nederlands Elftal de aankomende maanden geen belangrijke wedstrijden. Het is natuurlijk van uiterst belang dat Virgil van Dijk wel voor het EK van aankomende zomer weer terug is. Maar als we deze beelden zien, dan kunnen we daar wel vanuit gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Ook Memphis Depay had deze blessure

Ook Memphis Depay onderging dit zware revalidatieproces. Hij had ongeveer dezelfde blessure vorig seizoen. Ook hij liet zien dat er leeuwenbloed door zijn lichaam stroomt. Binnen een indrukwekkende zes maanden schitterde hij alweer op de velden. Laten we hopen dat hij Virgil van Dijk goed kan helpen in zijn comeback. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij binnen de kortste keren weer onder de lichtmasten van Anfield staat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)