Velen van ons zijn opgegroeid met de futuristische auto genaamd KITT. Dit is een van de weinige gevallen dat een auto waarschijnlijk bekender is dan de hoofdpersoon. De originele auto zal niet te betalen zijn, maar een replica van KITT staat nu te koop bij onze zuiderburen.

Replica van KITT

De alom bekende auto uit de serie Knight Rider is gebaseerd op een Pontiac Firebird. KITT is bedacht door Charles Graiman. Hij kreeg van de oprichter van Foundation for Law and Government – Wilton Knight – de opdracht om de auto te bouwen. Het werd een onverwoestbare auto die uitgerust was met een grote hoeveelheid gadgets. Daarmee was Michael Knight – de ster in het verhaal – onoverwinnelijk in al zijn missies.

Replica van KITT Replica van KITT Replica van KITT

De Pontiac Firebird kon ook nog eens praten. Het origineel van de ‘Knight Industries Two Thousand’ is nog niet van de aardbodem verdwenen. Hij heeft een eigenaar, maar veel rondrijden erin doet hij niet. Gelukkig bestaat er nog de replica van KITT. Deze auto heeft precies dezelfde coole eigenschappen als de auto uit de film. En ja, deze kan ook praten.

Moyersoen Auction

De marketingmanager van veilinghuis Moyersoen Auctions, genaamd Jeroen van Daele, weet ons meer te vertellen. De auto is van oorsprong omgebouwd door een Nederlander. Hij heeft alle vergunningen en certificaten nog thuis liggen, daarmee kan hij bewijzen dat de auto de originele onderdelen bevat. Die onderdelen zijn rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten overgebracht. Uiteindelijk had de Nederlander de replica van KITT verkocht aan de belg die hem nu te koop aanbiedt.

Replica van KITT Replica van KITT Replica van KITT

De auto werd in 1985 ingeschreven en heeft slechts 47.530 kilometer op de teller staan. Onder de motorkap ligt een benzinemotor met acht cilinders en hij heeft een automatische versnellingsbak. Het is een van de weinige replica’s die ooit gemaakt zijn van de auto. De laatste replica van KITT die werd verkocht koste een kleine 40.000 euro. De veiling is gisteren begonnen, bieden kan nog zo’n dertien dagen. Per bod gaat de prijs met honderd euro omhoog. De auto valt nog te bezichtigen op 10 en 17 mei. Dan moet je even langsgaan bij Moyersoen Auctions aan de Helstraat 47 in Aartselaar.