Tweedehands auto’s, ook wel occasions genoemd zijn razend populair in Nederland. Toch hangen er altijd een aantal risico’s aan vast. Hier vind je 5 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

Een tweedehands auto kopen

Een tweedehands auto is zo gekocht. Gewoon naar de garage om de hoek rijden of even kijken op Marktplaats. Het scheelt je vaak heel veel tijd, geld en gedoe. Maar toch is niet iedere tweedehands auto even betrouwbaar. Daarom moet je goed letten op de onderstaande dingen bij het kopen van een tweedehands auto.

Waar op letten tweedehands auto kopen

1. Controleer de gegevens

Je koopt een auto van iemand anders. Dan is het natuurlijk van uiterst belang dat alle gegevens kloppen en dat ze keurig overgedragen kunnen worden. Zonder de juiste gegevens kun je opgelicht worden of weet je totaal niet wat je in huis haalt.

2. Maak een testrit

Je merkt pas hoe de auto is, als je erin gereden hebt. Bij het kopen van een tweedehands auto is het dan ook belangrijk om de auto te testen. Alleen op die manier kun je de auto keuren en weet je zeker of alles het nog goed doet.

3. Check onder de motorkap

Onder de motorkap gebeurt het. Bij het kopen van een tweedehands auto moet je zeker een kijkje nemen onder de motorkap. Ziet de motor er nog goed uit? Is er geen lekkage? Zit er geen olie in de koelvloeistof? Het is altijd goed om even te kijken of alles onder de motorkap goed zit, want een motorreparatie is niet goedkoop.

tweedehands auto kopen

4. Check de buitenkant

Ook al zie je het meteen, het is toch goed om de buitenkant grondig te checken. Zitten er geen onvermelde deukjes of krassen? En ziet de lak er nog goed uit? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

5. Klopt de waarde?

Je wil natuurlijk wel waard voor je geld. Daarom is het goed om van tevoren even onderzoek te doen of je de auto wel voor een goede prijs op de kop tikt. Misschien kan je zelfs nog proberen te onderhandelen. Op deze manier loop jij altijd als winnaar weg.