Entertainment

Deze 25-jarige loodgieter is een online sensatie met haar filmpjes en foto’s

rachel griffiths

Bij het beroep loodgieter ben je snel geneigd om aan een man te denken. Rachel Griffiths bewijst echter het tegendeel. De 25-jarige loodgieter staat haar vrouwtje in een mannenwereld en dat heeft het internet ook gemerkt. De dame in kwestie is namelijk een online sensatie met haar filmpjes en foto's.

Van loodgietersleerling tot huiseigenaar op 21-jarige leeftijd

Rachel Griffiths is geen typische loodgieter. Op 25-jarige leeftijd heeft deze inwoner van Noord-Wales een succesvolle carrière opgebouwd in de door mannen gedomineerde handel, waarbij ze stereotypen uitdaagt en anderen inspireert. Ondanks dat ze op school werd aangemoedigd om andere carrières na te streven, begon Rachel op haar 16e aan haar loodgietersleerling en keek ze nooit meer terug. Nu, na bijna tien jaar in de industrie te hebben gewerkt, heeft ze de vaardigheden en ervaring opgedaan om elke klus aan te kunnen.

Maar het zijn niet alleen haar indrukwekkende loodgietersvaardigheden die de aandacht van mensen hebben getrokken. Rachel Griffiths is ook een social media sensatie geworden, met duizenden volgers op Instagram en TikTok. Via haar accounts, PlumbingByRach, toont ze haar talenten op het werk en deelt ze ook haar glamoureuze kant.

View post on Instagram
 

Stereotypen doorbreken, klus voor klus

Rachel’s succes is niet zonder uitdagingen gekomen. Als vrouw in een door mannen gedomineerd vakgebied wordt ze, net als bouwvakker Julia Schafer, nog steeds geconfronteerd met scepsis van sommige klanten die haar bekwaamheden in twijfel trekken. Maar Rachel gaat er rustig mee om, wetende dat haar vaardigheden en harde werk voor zichzelf spreken.

In een recent interview met het Get In-programma van Checkatrade sprak Rachel over haar verlangen om meer vrouwen te inspireren om in de bouwsector te gaan werken. Ze gelooft dat scholen en hogescholen meer moeten doen om ambachten te promoten als een haalbare carrière-optie voor jonge meisjes. Rachel weet uit eigen ervaring wat de voordelen zijn van werken in de bouw en wil dat anderen dezelfde kansen krijgen.

Rachel’s aanstekelijke passie voor haar werk is in alles wat ze doet te zien. Ze houdt van de variatie in haar werk en raakt nooit moe van het gaan naar nieuwe plaatsen en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Voor Rachel heeft de bouwsector haar een leven lang kennis en vaardigheden gegeven die haar in alle aspecten van haar leven van dienst zullen zijn.

View post on Instagram