Logisch, om te kunnen voetballen zul je voetbalschoenen nodig hebben. Zo geldt dat ook voor tal van andere sporten, van het basketballen tot het bowlen. In elke tak van sport is het dragen van het juiste materiaal essentieel, zelfs bij sporten waar je het niet snel van verwacht, zoals bij darten. Wat betreft Puma kunnen we ook gamen in dit rijtje toevoegen. Zij ontwikkelden Puma Gaming Footwear: de perfecte schoenen voor de echte game-fanaat.

Active Gaming Footwear als gaming gadget

Je kan er lang en breed over discussiëren, maar ook gamers hebben voordeel bij het gebruik van de verschillende gadgets. Het zorgt er gewoon voor dat je optimaal kunt presteren en laten we eerlijk zijn, dat is gunstig voor de speelervaring. Het is dus logisch dat er een hele markt is ontstaan voor alles waar je als gamer beter van wordt. Die markt is nog lang niet uitgegroeid en dus kan Puma niet achterblijven. In een poging om een vaste positie onder gamers te veroveren komt het merk met de Active Gaming Footwear.

Schoen-sok, of zoiets

De schoen die Puma nu heeft geïntroduceerd laat zich het best omschrijven als een soort schoen-sok. Het is ontzettend makkelijk om aan te trekken, zit comfortabel en voelt stevig aan. Dat ze nuttig zijn gaan we dus ook niet betwijfelen. Voor het paar schoenen betaal je 90 euro. Dat zijn 90 euro’s die je in games had kunnen stoppen zou je denken, maar volgens Puma is dit een echte must voor de spelletjesfanaat.

Screenshot 2019-12-22 at 17.36.10 Puma-Active-Gaming-Footwear2

De Puma Active Gaming Footwear

Wat Puma nu eigenlijk wil bereiken met de gaming schoenen is niet helemaal duidelijk. Het heeft geen opvallende functies waarmee je kunt meten hoeveel je rondrent. Ook je kill-death ratio wordt niet bijgehouden en een melding dat je weer eens te lang aan het gamen bent wordt ook niet afgegeven als je de Puma gaming schoenen draagt. Om het gaming-aspect extra te benadrukken heeft Puma een team marketing deskundigen aan het werk gezet. Zodoende zie je dus de volgende, naar ons idee, niets zeggende termen:

  • Medial wrap-up grip in SEEK mode
  • Lateral wrap-up support in ATTACK mode
  • Heel wrap-up stability in CRUISE and DEFENSE mode

Puma Gaming Footwear

Ok, Boomer

De grote vraag is dus of Puma met de Active Gaming Footwear iets toevoegt aan het grote arsenaal gadgets wat de moderne gamer ter beschikking staat. Voorlopig is het vooral een manier om geld te verdienen aan het commerciële aspect. Vooralsnog zien we een paar comfortabele sloffen, afkomstig van een sportmerk. Wel maakt het ons nieuwsgierig naar wat ze hier bij Puma mee van plan zijn. Want er zou meer achter moeten zitten dan dit.. zou je toch denken.

Bron: Puma