Prime Video heeft al meerdere keren bewezen dat het geen kleine speler is wat betreft creëren van top-content. Ook dit keer verrast de streamingdienst kijkers met de nieuwe serie The Peripheral.

 

Waar gaat The Peripheral over?

Het verhaal neemt je mee naar 2032. Je volgt het leven van Flynne Fisher, een vrouw die samen met haar broer Burton en hun zieke moeder in een klein stadje in de Blue Ridge Mountains woont. De gezondheid van haar moeder gaat steeds meer achteruit en de ziektekosten blijven stijgen. De enige manier om wat extra geld te verdienen en te kunnen ontsnappen aan de realiteit, is door videogames te spelen. Burton mag een simulatie gaan uittesten. Maar het is uiteindelijk Flynne die de simulatie speelt en zich voordoet als haar broer. De ”game” speelt zich af in het London van 2099. Flynne krijgt de opdracht om in te breken in een bedrijf genaamd het ‘Research Institute’. Tijdens het spelen van ”de simulatie” komt ze erachter dat er duistere geheimen schuilen in het toekomstige London. Dingen die ze heeft ontdekt brengen haarzelf en haar familie in gevaar. Zowel in het heden, als in de toekomst…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Peripheral (@theperipheralpv)

 

Cast ‘The Peripheral’

Chloë Grace Moretz, bekend van onder andere Kick-Ass en Bad Neighbours 2, krijgt de hoofdrol en zal te zien zijn als Flynne in de serie. Burton wordt gespeeld door Jack Reynor (Transformers: Age of Extinction). Verder zijn Gary Carr (21 Bridges), Julian Moore-Cook (Peaky Blinders) te zien in The Peripheral. Ook de makers van de nieuwe Prime-serie zijn geen beginners. Zo zijn Lisa Joy, Jonathan Nolan en Athena Wickham bezig geweest met de productie. Alle drie bekend van de goed presterende serie Westworld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amazon Studios (@amazonstudios)

 

The Peripheral scoort goed bij de kijkers

The Peripheral doet het goed bij de kijkers. Op basis van special-effects levert de Prime-serie in ieder geval een topprestatie. Het eerste seizoen is in volle gang en heeft inmiddels een rating van 8.2 op IMDbThe Peripheral is op 21 oktober gepubliceerd op Prime Video. Iedere week komt er een nieuwe aflevering online van de serie, inmiddels staat de teller op vijf. Het eerste seizoen zal in totaal acht afleveringen bevatten waarvan de laatste op twee december verschijnt op de streamingdienst.

Benieuwd naar The Peripheral? Bekijk hieronder de trailer!