Sommige mensen zitten helemaal onder, anderen moeten er niet aan denken: een tattoo op je lijf. Wellicht denk je aan het zetten van een tattoo. Misschien een symbolische betekenis, omdat je het mooi vindt staan of gewoon in een impulsieve bui. Benieuwd naar de prijs van een tattoo? Dit moet je weten over de kosten.

De gemiddelde prijs van een tattoo

Bij het laten zetten van een tatoeage komt er veel kijken. De afbeelding of tekst zelf, maar ook de plek waar je deze wil laten zetten en waar. Ook de prijs van een tattoo is belangrijk om in je achterhoofd te houden. Waarschijnlijk weerhoudt deze je er niet van om je uiteindelijk te laten tatoeëren, maar toch kan het handig zijn om te weten waar je aan toe bent.

prijs van een tattoo

Allereerst: de basiskosten

Voordat er überhaupt gaat worden getatoeëerd, zijn er een aantal startkosten verbonden aan jouw tatoeage. Ga uit van een gemiddeld bedrag van zo’n €50 euro. Wat er in dit bedrag zijn opgenomen? Onder andere de materiaalkosten voor de naalden en de inkt, de kosten die worden gemaakt voor het reinigen en de kosten voor de apparatuur. De prijs van een tattoo wordt dus op z’n minst €50 euro. De rest is afhankelijk van de afbeelding zelf.

prijs van een tattoo

De overige kosten kunnen erg verschillen

De gemiddelde uurprijs van het zetten van een tatoeage is €125 euro. Het is dus afhankelijk van de grootte én de plek waar jij laat tatoeëren, wat uiteindelijk het eindbedrag wordt. Een tatoeage die ongeveer ter grootte is van je hand, duurt zo’n drie a vier uur. Laat je een kleinere tatoeage zetten, maar op een moeilijke plek, dan kan het zijn dat de tatoeëerder hier moeilijk bij kan. Ook dan kan het dus zijn dat de kosten hoger oplopen dan je misschien had verwacht.

Al met al geldt: houd rekening met een flink bedrag en laat je voorafgaand goed informeren. Wees je er daarnaast van bewust dat er een reden is dat het duur is: het moet goed gebeuren. Koopjes jagen in de supermarkt is prima, maar besef je dat je voor een tattoo echt beter af bent bij een iets duurdere salon met tevreden klanten dan een prijsknaller die je voor de rest van je leven met een gedocht van een inktwerk opscheept. Ben je benieuwd hoe jij goed je tattoo schoon moet houden na afloop? Check dan hoe je je nieuwe tatoeage verzorgt.