Een nieuwe tattoo is iets om goed voor te zorgen. Het staat er voor altijd en het liefst zou je willen dat hij er de rest van je leven zo goed uit blijft zien als in de eerste week. Om dit zo goed mogelijk te doen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor jouw inkt zo lang mogelijk mooi blijft.

Vraag advies aan je tattoo artist

De echte autoriteit op het gebied van tattoos is natuurlijk degene die ze zet. Het is zijn of haar werk om goed voor tatoeages te zorgen. Omdat iedereen een andere huid heeft en iedere tattoo anders is, weet je tattoo artist waarschijnlijk het beste hoe jij je tatoeage kunt behandelen.

Folie, maar wat voor folie?

Er is speciale folie voor tatoeages, om het herstel te bevorderen. Je kunt bijvoorbeeld Second Skin gebruiken of andere merken tattoo folie. Gewone huishoudfolie beschermt maar voor een paar uur, terwijl tattoo folie als een tweede huid fungeert. Dit houd je dan ook meerdere dagen om. Het verwijderen van deze folie gaat alleen wel wat lastiger, en je moet er voorzichtig mee omgaan.

Wassen en insmeren

Als je net een nieuwe tatoeage hebt, kun je deze beter heel voorzichtig wassen met een milde ongeparfumeerde zeep. Doe dit met lauw water, want onder de douche is het water al gauw te warm. Laat het bij voorkeur natuurlijk drogen, of dep je huid voorzichtig droog. Als je doeken laat schuren of pluisjes achterlaten is het zonde. Vervolgens kun je je tattoo insmeren met crèmes die hiervoor gemaakt zijn. Smeer een niet te dikke laag, want je huid moet kunnen blijven ademen.

Verdere tips&tricks

Verzorg de tattoo minimaal 2 tot 4 weken, en zo mogelijk langer. Mensen met een tatoeage zijn blijkbaar gezond, dus verzorgen kun je wel. Blijf hem goed maar voorzichtig wassen. Ook het insmeren kun je lang volhouden. Verdere tips zijn: geen strakke/pluizige kleding dragen, niet in bad of zwemmen, niet sporten en niet krabben. En heel veel liefde geven natuurlijk. Zo blijf je met jouw nieuwe tatoeage zo lang mogelijk een pareltje op je huid hebben.