La Casa de Papel is een razend populaire Netflix-serie. In de Spaanstalige serie plegen topcriminelen verschillende overweldigende roven in Spanje. De serie laat tot in de uiterste details zien hoe ‘El Professor’ de verschillende plannen heeft bedacht en gaat uitvoeren met zijn team. Er zitten wat indrukwekkende scènes bij die op mooie plekken zijn opgenomen. Wij laten je hier zien op welke plekken La Casa de Papel opgenomen is.

Waar is La Casa de Papel opgenomen?

Aan welke plekken denk je als eerste bij La Casa de Papel? De koninklijke Munt, De Spaanse Bank, de plekken waar de reuze zeppelin vloog en waar het geld werd gestrooid. Het zijn allemaal pleinen en gebouwen die ook daadwerkelijk in gebruik zijn. Hieronder zie je waar La Casa de Papel opgenomen is en welke functies de gebouwen in het echt hebben.

1. De Koninklijke Munt

Het eerste en tweede seizoen van La Casa de Papel speelde zich vooral af in De Koninklijke Munt. Hier zou volgens El Professor enorm veel geld te verdienen zijn. Hij maakte een plan om het gebouw binnen te dringen en om zo veel mogelijk geld mee naar buiten te krijgen. Het gebouw is in het echt geen echte bank. Het wordt gebruikt door het grootste wetenschappelijke onderzoeksinstituut van Europa, de CISC in Madrid. Je kunt er helaas niet naar binnen gaan. Gelukkig hebben we het gebouw al goed van binnen kunnen zien in de serie.

La casa de papel opgenomen

House of Toledo

Waar werden die plannen ook alweer gemaakt? Ja, in deze villa is het plan en de teambuilding van de eerste roof in La Casa de Papel opgenomen. House of Toledo wordt in het echt niet gebruikt als misdaden voor te bereiden. Het is namelijk een ruime villa, waarin je bijvoorbeeld prachtig kunt gaan trouwen, vlakbij Madrid.

‘De Spaanse Bank’

De tweede roof vond plaats in ‘De Spaanse Bank’. We zetten het tussen aanhalingstekens omdat het in het echt niet de Spaanse Bank is. Het gebouw wordt gebruikt door het Spaanse Ministerie van Openbare Werken en Vervoer. Het gebouw heeft een elegante uitstraling waardoor het er van buiten en binnen uitziet als een bank. De productie vroeg een vergunning aan om in de echte Spaanse Bank te filmen, maar de regering wees dit af. Ook mochten ze niet de binnenkant van de echte Spaanse Bank nabootsen. Best logisch eigenlijk, je wilt natuurlijk niet dat iedereen weet hoe de bank eruit ziet en hoe je hem kunt overvallen. Hieronder zie je een foto van de echte Spaanse Bank.

la casa de papel opgenomen

San Fruitos Hermitage

Het klooster waarin Berlin verblijft, is zo’n 140 kilometer van Madrid gevestigd. In de provincie Segovia vind je dit prachtige huis, gelegen op de top van een berg. Het huis staat in het natuurpark ‘Hoces Del Duraton’, een prachtig park dat erg in trek is bij de inwoners van de nabij gelegen stad en toeristen. Het park heeft een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Op de top van de berg staat het San Fruitos landhuis, waar La Casa de Papel opgenomen is.

La casa de papel opgenomen

Plaza del Callao

De geweldige scène waarin het geld vanuit de zeppelin wordt gestrooid over een reusachtig plein is opgenomen op het Plaza del Callao in Madrid. Het is een groot plein in het centrum van Madrid met allerlei winkels, hotels en grote schermen. Een soort mini Times Square in Spanje zou je het wel kunnen noemen.

San Blas eilanden

Seizoen 3 begint met Rio en Tokio die te zien zijn op een tropisch eiland, ze houden zich hier schuil. Deze scènes van La Casa de Papel zijn opgenomen op één van de 400 San Blas eilanden. Om precies te zijn heet het eiland ‘Isla Pelicano’. De eilanden liggen voor de kust van Panama.

La casa de papel opgenomen

Paleos de Castellana

De vier grote gebouwen waar de zeppelin tussendoor vliegt, is opgenomen bij het Paleos de Castellana. De toren staan bekend als ‘The Four Towers’ en zijn gelegen in het zakelijke gebied van Madrid.

la casa de papel opgenomen