Al meerdere seizoenen volgen we het lief en leed van de personages uit La Casa de Papel. De serie heeft ons kennis doen maken met een groep criminelen die nergens voor terugdeinzen en inmiddels in een echte oorlog zijn verwikkeld. Maar hoe ziet de cast er uit in het echt?

De La Casa de Papel cast in real life

Eén van de meest typerende dingen aan de Netflix-serie zijn de maskers en rode overalls. Bovendien zijn sommige personages enkel aan het lachen, zijn ze alleen maar uitdagend of juist erg verlegen en onhandig. Nu de acteurs en actrices van de serie steeds populairder worden, duiken er ook meer Instagram-foto’s op van behind-the-scenes, premières en andere films. Dit is de La Casa de Papel cast in het echt.

Alba Flores (Nairobi)

Alba Flores is al jaren actrice, maar kennen wij voornamelijk van La Casa de Papel én Vis-a-Vis, een andere populaire Spaanse serie over een vrouwengevangenis. Voor deze serie won ze zelf meerdere prijzen. Alba heeft een duidelijke liefde voor mode en heeft dan ook vaak de mooiste creaties aan op rode lopers. Seizoen 4 is een bijzonder zware voor Alba. Om spoilers te voorkomen zullen we hier geen woorden aan vuil maken.

Pedro Alonso (Berlin)

Helaas hebben we – spoiler, maar kom op, dit moet je al hebben gezien – afscheid moeten nemen van deze eindbaas, al keert hij nog regelmatig terug in de serie. In 2018 werd hij uitgeroepen tot Internationale Ster van het Jaar door GQ Turkije. Los van acteren kan Pedro Alanso ook goed dansen. Hij volgde namelijk een dansopleiding voordat hij zich volledig richtte op het acteervak.

Úrsula Corberó (Tokio)

Úrsula Corberó mag niet ontbreken in deze lijst. Haar personage Tokio is al seizoenen lang de stem die ons als kijker meeneemt op de avonturen binnen La Casa de Papel. Voordat ze bekend werd met La Casa de Papel speelde ze in meerdere komedies. Met het succes van de show heeft ze ook meer serieuze (en Engelstalige) rollen aangeboden gekregen. Op haar Instagram-account besteedt de actrice veel aandacht aan mode, kunst en humor, maar allemaal op een sensuele manier. Wat die sensualiteit betreft lijkt ze veel op het personage dat ze speelt.

View this post on Instagram

Hola, vengo del cielito 🌧

A post shared by Úrsula Corberó 🐣 (@ursulolita) on

Maria Pedraza (Alison Parker)

Alison Parker speelt een sleutelrol onder de gegijzelden, vroeg in het verhaal. Als dochter van een belangrijke politicus is het van groot belang dat ze veilig uit de situatie komt. In het echte leven is Alison, of Maria, minstens even mooi, maar een stuk minder onschuldig. We schreven al eerder over haar, en ook hier bewijst ze zowel in als buiten de serie een interessante verschijning te zijn.

View this post on Instagram

🐻

A post shared by María Pedraza (@mariapedraza_) on

Leuk detail: Maria heeft tijdens de opnames van La Casa de Papel niet alleen een boost aan haar carrière, maar ook aan haar liefdesleven gegeven. Inmiddels is ze al een tijdje samen met collega Jaime Lorente Lopez, ofwel Denver.

View this post on Instagram

here

A post shared by María Pedraza (@mariapedraza_) on

Álvaro Morte (Le Professor)

‘El Professor’ lijkt overal altijd een oplossing voor te hebben. Enigszins verstrooid en verward helpt hij het team zo goed als hij kan. Dat verwarde lijkt acteur Álvoro Morte niet te hebben. Op veel foto’s is hij lachend te zien. Hij is vader van een tweeling. In december 2019 werd bekend gemaakt dat hij onderdeel is van de cast die in Wheel of Time gaat spelen, een serie die Amazon gaat produceren.

Miguel Herrán (Rio)

In La Casa de Papel heeft het personage van Miguel Herrán het zwaar te verduren. In het echte leven lijkt het goed te gaan met de acteur. Zo reist hij veel en is hij te vinden op veel tijdschriftcovers. Ook speelt hij een rol in het populaire Elite. Hij is overigens niet de enige La Casa de Papel-acteur die meewerkt aan deze serie zal straks blijken.

Jaime Lorente Lopez (Denver)

Jaime’s personage Denver is de geniale lach van de serie. Ook in het echte leven is Jaime vaak genoeg aan het lachen, afgaande op zijn Instagram-foto’s. Hij is nog redelijk nieuw in de acteerwereld: pas sinds 2016 is deze 28-jarige acteur bezig. Hij heeft wel meteen twee sterke series op z’n naam staan. Ook Jaime speelt namelijk in Elite. Daar was hij onder andere verwikkeld in een romantische relatie met de actrice die we kennen als Alison Parker in La Casa de Papel.

View this post on Instagram

Con dientes cabrones

A post shared by Jaime Lorente Lopez (@jaimelorentelo) on

Itziar Ituño (Lisboa/Raquel)

Sommige fans vinden dit personage geweldig, anderen vertrouwen haar nog steeds niet. We hebben het over Raquel, die later verder ging onder de naam Lisboa. Itziar is een erg drukke vrouw. Zo speelt ze in films, televisieseries én theater. Alsof dat nog niet genoeg is, speelt ze ook in maar liefst drie verschillende bands. Een echte creatieve vrouw dus, die van alle markten thuis is.