Auto’s ombouwen is één van de vetste dingen die je kunt doen. Sommige mensen maken van een stuk schroot een prachtige bolide. De Youtubers van ArabGT staan erom bekend om dikke auto’s nóg dikker te maken. Hun laatste project is de modificatie van een pickup-truck tot een monster op zes wielen.

Van normale pickup-truck tot een luxe bak op zes wielen

In de wereld van de pickup-trucks is de Toyota Land Cruiser toch wel één van de ‘mainstream’ wagens. Dat kon volgens Hussein Al Tamimi van ArabGT wel anders. Hij maakte in zijn eentje van de ‘saaie’ Land Cruiser pickup-truck een waar beest op zes wielen.

De autocustomizer zette een extra setje wielen onder de Toyota Land Cruiser. Dit maakt ‘m echter geen 6×6 truck. De extra wielen zijn namelijk niet verbonden met de motor, maar rollen mee op de normale 4×4-wielaandrijving. Hussein sleep de hoeken van de voorbumper af om de naderingshoek van de truck te verbeteren. Het heeft alle off-road goodies, waaronder een lier, een paar trekhaken, extra LED-verlichting en een stevige skidplate.

Hussein heeft ook aan de details gedacht. De achterlichten van de brute pickup-truck hebben namelijk ook een upgrade gekregen. Elke keer wanneer je de auto op- en van het slot zet, doen de lichten een klein ‘dansje’, daar word je toch vrolijk van!

Ook het interieur heeft een upgrade gekregen

Stap naar binnen met behulp van de elektrisch uitklapbare tredes. De veranderingen worden ook binnen voortgezet met rood leer, centrale armsteunen en Rolls-Royce-achtige “Starlight” hemelbekleding. Net als bij een Porsche Taycan is er een scherm in het dashboard gemonteerd, samen met een paar displays op de achterbank. Op deze manier vervelen de kinderen zich nooit!

De oude krachtbron is vervangen voor een 5,7-liter V8-motor die net zo goed in een raceauto had kunnen zitten. Het mag allemaal best wat gekost hebben, maar het resultaat is verbazingwekkend.