Voor de échte campers, moet je in de Verenigde Staten zijn. Daar trekken ze het hele land door in de meest bizarre creaties. Vandaag zijn we de ‘World Cruiser’ tegen het lijf gelopen en het is één van de meest bizarre campers die we in een lange tijd gezien hebben.

‘World Cruiser’

Is het een pickup-truck, een camper, of een combinatie van beiden. Hoe dan ook: deze verschijning ziet er heel dik uit. Zowel van binnen als van buiten. In de Verenigde Staten noemen ze dit een RV: ‘A bigger, bus style motorhome suitable for extended periods of time’. In deze ‘World Cruiser’ kunnen we zeker een langere tijd verblijven!

Peter Dunkel zag de functionaliteit van zo’n RV wel in. Alleen was er één probleem: de RV is niet bestemd voor alle terreinen. Maar voor ieder probleem is een oplossing. Daarom ging Dunkel aan de slag, en zie hier het prachtige resultaat: de ‘World Cruiser’.

World Cruiser camper

Een uitgebouwde truck

Zoals we al eerder zeiden is dit een combinatie tussen een pickup-truck en een camper (of een RV, het is maar net hoe je het wil noemen). De basis van het voertuig bestaat uit een Ford F-750 uit 2008. Dit is het grootste model van Ford wat meestal wordt gebruikt als basis voor vrachtwagens of vuilniswagens. Maar deze truck was nog niet lang genoeg voor een camper, daarom werd-ie nog een stuk verlengd. Dankzij een extra cabine is er nu genoeg plek voor een bed en een badkamer(tje).

World Cruiser

Dunkel was miljoenen kwijt voor deze bizarre camper

De handige Dunkel heeft vrijwel alles zelf geïnstalleerd en gemonteerd. In totaal is-ie waarschijnlijk rond de 6 miljoen dollar kwijt geweest om de ‘World Cruiser’ te realiseren. En dan te bedenken dat er slechts één van gemaakt is. Dat enorme bedrag is de enorme camper natuurlijk niet waard. Onlangs werd de ‘World Cruiser’ geveild, maar de verkoper vond het bod van 500.000 dollar niet hoog genoeg. Waar deze bijzonder verschijning nu rondrijdt, is ons niet bekend.

World Cruiser