Gear

Geraldine Kemper gespot op de tofste e-bike van Nederland

e bike

Een e-bike is een geliefde aanvulling van jouw vervoersmiddelen en zeker in de stad zie je ze vaker voorbijkomen. Waar je (groot)ouders met lome elektrische fietsen je inhalen, zijn er ook e-bikes die daar niks van weg hebben en je in stijl en comfort rondrijden. De fietsen van Phatfour zijn een goed voorbeeld van stijlvolle bikes die met hun retro-uitstraling direct in het oog springen. Na de Phatbike komen ze nu met hun tweede model: De Phatfour FLS.

De vraag groeit

Sinds de Amsterdamse mannen van Phatfour vorig jaar met hun eerste model, de Phatbike, op de markt kwamen was er gelijk interesse voor de opvallende e-bikes. Ze zijn namelijk niet your average e-bike met de accu onder de bagagedrager en de ANWB-jas die je ook regelmatig ziet. Dit is namelijk een fatbike in retro-stijl. Karakteristiek hiervoor zijn de dikke banden, geïnspireerd op de Simplex motorfietsen uit 1906.

Ruim honderd jaar later zit dat model dus nog steeds in de hoofden, maar dan in een moderne en strakke uitvoering. Nu zijn ze klaar voor uitbreiding met het nieuwe model.

Het nieuwste model van Phatfour

De Phatfour FLS heeft een aanpassing in het model gekregen vergeleken met het bestaande FLB model. De makers wilden de fietser graag keuze geven in zithoogte en dat is nu in de praktijk gebracht. Het nieuwe model zit namelijk wat lager, wat de tegenhanger biedt van de iets hogere FLB. Allebei zijn ze lekker om in de stad mee te touren en zijn erg betrouwbaar vanwege de hydraulische remsystemen. Maar ook voor de lange afstand kun je hier volop van genieten vanwege het comfort.

Stijlvol op je robuuste e-bike

Het robuuste model maakt de Phatfour e-bikes uniek in combinatie met de dikke banden. Dit is ook een aantal grote namen in Nederland opgevallen. Zo heeft Geraldine Kemper het nieuwe model al even uitgetest en bleek dat het perfect was voor haar lengte. Maar ook onze bondscoach Ronald Koeman is tevreden met de Phatfour FLS.

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

De nieuwe Phatfour FLS staat al op de website en het standaardpakket is voor 2.290 euro beschikbaar. Je kunt ook nog je eigen voorkeuren en specificaties aanpassen als je daar behoefte aan hebt. Zo is er een bruin zadel beschikbaar in plaats van zwart en kun je een grotere accu erbij nemen. Dit verhoogt de actieradius tot wel 80 kilometer.

Bij interesse kun je een kijkje nemen op de website en je eigen e-bike samenstellen. Je kunt er ook een proefrit boeken als je nog overtuigd wil worden van de Phatfour.