Als je een beetje gezegend bent met verstand van autotechniek, dan kun je van elke wagen wel iets leuks maken. Een paar pk’s erbij gooien bijvoorbeeld door de motor volledig te vervangen door een veel krachtiger exemplaar. Maar wat doe je nu als je een echte die-hard fan bent van de film Death Race? Dan gebruik je gewoon een oude Peugeot 406 als basis om die verdacht veel te laten lijken op de Ford Mustang uit de film Death Race (2008).

Death Race-auto als stunt voor het eindgala

In de meeste gevallen zijn het compleet doorgedraaide Amerikanen die de meest gewaagde creaties tot leven brengen. Dus zou je verwachten dat dit ook nu het geval zou zijn. Niets is minder waar. Ronnie Ras is een autofanaat en zag zich voor een leuke uitdaging geplaatst. Terwijl hij eigenlijk bezig was met een heel ander project, kwam zijn dochter aanzetten met het idee om in de beroemde Ford Mustang uit Death Race naar haar eindgala van school te worden gereden. ‘Als je deze kunt maken voor het gala dan mag die andere wagen nog even in de schuur blijven staan’, aldus de jongedame. Dat was echter geen kwestie van ‘zogezegd, zo gedaan’.

peugeot-406-death-race-mustang-2-scaled peugeot-406-death-race-mustang-11-scaled

Peugeot 406 als basis

Waar een wil is, is echter ook een weg en dus werd een oude Peugeot 406 gebruikt als basis voor de Death Race-auto. Die wagen werd eind 2019 gevonden en aangeschaft waarmee zijn ‘Project Impossible’ zou beginnen. Dat bleek wat lastig te zijn, tekeningen van de originele auto ontbreken immers, dus moest alles zelf bedacht worden door de film gedetailleerd te analyseren. Uiteindelijk wist Ronnie beslag te leggen op een 3D-tekening van de Mustang. Daarbij kwam het volgende probleem om de hoek kijken: de maten moesten worden aangepast. Een Peugeot is immers anders. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua lengte, breedte en wielbasis.

Mustang 5 omgebouwde Mustang

Twee maanden zwoegen

Door veel YouTube-filmpjes van met name Mastermilo te bekijken was hij in staat om beetje bij beetje de oude Peugeot volledig om te bouwen tot de auto uit Death Race. In totaal heeft het hem dik twee maanden tijd gekost waarbij hij vijf dagen per week aan het project heeft besteed. Zijn dochter is er in ieder geval trots op en heeft hem verboden ermee de weg op te gaan. Tot het eindgala uiteraard. Dat de wagen volop in de belangstelling zal staan is duidelijk.

Mustang remake Death Racer peugeot-406-death-race-mustang-6
Bron: Topgear