Ford presenteert met gepaste trots de nieuwe Ford Mustang. De nieuwe Mustang coupé en cabrio hebben een nieuw design, revolutionaire digitale beleving, nóg betere prestaties en verbeterde circuiteigenschappen. Zie je Max Verstappen in deze bolide al rondjes rijden op het circuit?

Ford presenteer nieuwe Ford Mustang

De Ford Mustang – een gouden oude auto. In 1964 zag de iconische wagen het daglicht, drie jaar later kreeg de wagen nóg meer cultstatus door het optreden in de Amerikaanse actie-comedy serie The Dukes of Hazzard. Sindsdien is de wagen niet meer weg te denken van het asfalt. Menig autoliefhebber heeft de Ford Mustang hoog in het lijstje staan van favoriete auto’s.

nieuwe Ford Mustang

Mustang in een nieuw jasje

Hoewel veel automerken de weg van elektrificatie inslaan, blijft Ford met de nieuwe Mustang het klassieke pad bewandelen. De nieuwe Ford Mustang heeft een 5,0 liter V8, krachtiger dan ooit. De zevende generatie heeft een lange neus, die ook wat slanker lijkt, en een wat bredere achterkant. Ook het interieur heeft een upgrade gekregen: van binnen is de klassieke bak in een modern jasje gestoken. Zo is er een 2,4 inch instrumentencluster en een 13,2-inch infotainmentscherm dat draait op Ford Sync 4.

2_Nieuwe-Ford-Mustang-zet-design-prestaties-en-digitale-mogelijkheden-in-volgende-versnelling-scaled nieuwe Ford Mustang

Niet 1, maar 2 motoren

Een Mustang is geen Mustang zonder de broodnodige power. Wil jij een nieuwe Ford Mustang aanschaffen? Dan kan je kiezen uit twee motoren. Allereerst is daar de 2,3 liter viercilinder met een turbo én een 5,0 liter V8. Laatst genoemde levert zo’n 500 pk en is daarmee de krachtigste versie van de motor ooit. Het vermogen van de 2,3 is nog niet bekendgemaakt. Wel komen zowel automaat- als handbakliefhebbers aan hun trekken: beide motors zijn leverbaar met een handbak of automaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ford Motor Company (@ford)

Dark Horse – de ultieme circuitwagen

Als klap op de vuurpijl presenteert Ford ook nog eens de zogeheten Dark Horse. Deze uitvoering krijgt de 5.0 V8 met 500 pk. Deze racewagen heeft een verbeterde wegligging, betere aerodynamica, aangepast onderstel, én meer koeling. Hoewel je er de weg mee op kunt, zou een Max Verstappen er ook prima mee overweg kunnen op het circuit. De nieuwe Ford Mustang Dark Horse is namelijk klaar voor het circuitgebruik.

nieuwe ford mustang nieuwe ford mustang

Hoe duur wordt de nieuwe Ford Mustang?

In welke prijsklasse de nieuwe Ford Mustang gaat vallen, is onbekend. Ford heeft namelijk nog geen prijzen gecommuniceerd. Ter indicatie: voor de oude Mustang betaalde je omgerekend iets minder dan 30.000 euro. Voor de V8-versie lag dat bedrag een tikkeltje hoger: 40.000 euro om precies te zijn.