Kennen we ‘The Last Dance’ nog? In deze documentairereeks kregen we inzicht in het leven van een paar van de beste basketballers aller tijden. Goed nieuws: een soortgelijke docu komt eraan! In de nieuwe Netflix-documentaire duiken we in het leven van de voetballegende Pelé.

Het voetbalicoon Pelé

Hij behoort tot de allergrootsten die het spelletje ooit gespeeld hebben: Pelé. In de ‘goede oude tijd’ was hij dé grote man op de voetbalvelden. We kunnen hem een beetje vergelijken met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi van nu. Hij bezorgde zijn club Santos in zijn eentje de ene na de andere Braziliaanse landstitel. Met het Braziliaanse elftal won hij maar liefst drie wereldkampioenschappen, meer dan elke andere speler die ooit tegen een bal heeft getrapt. Dit maakt Pelé één van de grootste voetballegendes aller tijden. Daarom krijgt hij nu een eigen Netflix-documentaire.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pelé (@pele)

Scoren, scoren en nog eens scoren

Wat Pelé uniek maakt is het speciale neusje voor de goal. Op 17-jarige leeftijd wist hij al twee keer te scoren in de WK-finale tegen Zweden om zo zijn eerste wereldkampioenschap in de wacht te slepen. In de jaren daarna werd het niet minder. In totaal heeft het Braziliaanse icoon 1283 doelpunten gescoord in maar liefst 1363 wedstrijden. En dat terwijl hij niet eens altijd in de spits stond. De ‘zwarte parel’ was namelijk zelfs succesvol in de goal.

Netflix-documentaire over Pelé komt eraan

Als voetballiefhebber krijg je het al helemaal warm als je dit leest. Geloof ons, je staat pas echt te springen als je de eerste trailer van de Netflix-documentaire over Pelé hebt gezien. We durven te wedden dat je kippenvel krijgt als je naar de beelden zit te kijken. Bekijk de trailer hieronder.

De Netflix-documentaire ‘Pelé’ is vanaf 23 februari 2021 te zien. Achter de documentaire zitten een hoop bekende en geroemde productiemakers dus we kunnen er wel vanuit gaan dat dit een pareltje wordt. Wij kunnen niet meer wachten en zitten letterlijk te trappelen totdat de documentaire online komt.