Er zijn weinig rollen die meer iconisch zijn dan die van Cillian Murphy als Thomas Shelby in Peaky Blinders. De vette gangster serie is momenteel vier seizoenen lang. Maar we hebben goed nieuws! Het vijfde seizoen is eindelijk af en nu is het afwachten tot we het nieuwe seizoen mogen aanschouwen.

Peaky Blinders

Al in januari verscheen er op de officiële Instagram van de serie dat het filmen voor het vijfde seizoen voltooid was. Voor dit seizoen zal Cillian Murphy uiteraard terugkeren in zijn rol als Thomas Shelby. In Birmingham, Engeland is Shelby na de Eerste Wereldoorlog de leider van de Peaky Blinders gang. Eerder waren in de serie bijvoorbeeld Tom Hardy te zien als de leider van een rivaliserende gang. Ook Adrien Brody verscheen in de serie, in seizoen vier als een maffioso uit New York. Zij zullen niet te zien zijn in seizoen vijf, maar bijvoorbeeld Aidan Gillen als Aberama Gold zal dat wel.

Seizoen 5

Instagram toonde dat in januari van dit jaar de draaidagen er al op zaten voor seizoen 5. Verder houdt de BBC het angstvallig stil rondom Peaky Blinders. Er is dan niet alles al over bekend. Ook is er nog geen trailer gereleased voor seizoen vijf. Wel is het zeer waarschijnlijk dat dit seizoen dit jaar, waarschijnlijk in het najaar, zal verschijnen.

Het goede nieuws is daarnaast ook dat seizoenen zes en zeven besteld zijn door de BBC. Voorlopig zit je dus wel goed met de snoeiharde gangster serie. En dat is een heel prettig vooruitzicht. Seizoen vijf van Peaky Blinders zal de serie de jaren 30 in slepen. De economische crisis die toen heerste zal een onderdeel worden van dit nieuwe seizoen. Ook zal de opkomst van fascisme in heel Europa een grote rol gaan spelen. Benieuwd hoe het de Shelby-jongens het zal vergaan in die nieuwe, zware tijden? Wij ook. Het is dus nog even geduld hebben, maar later dit jaar zal dit vijfde seizoen te verwachten zijn.

Slaat de verveling tot die tijd toe? Niet getreurd. Check deze vette detectiveseries die je nu op Netflix kunt kijken.