Ga je op vakantie dan klinkt de keuze voor een hotel voor velen vanzelfsprekend. Het nadeel is vaak wel dat de huiselijke sfeer ontbreekt. Mocht dat echt essentieel zijn, dan hebben we de oplossing gevonden in de vorm van een uniek adresje. Dat is dan ook niet zomaar een woning die wordt verhuurd, maar de woning van Arthur uit het vierde seizoen van Peaky Blinders.

Peaky Blinders woning te huur

De serie Peaky Blinders is mateloos populair. Met die groeiende populariteit groeien ook de huizen van de Shelby’s uit hun voegen. Voor Arthur betekent dan verhuizen naar een groter onderkomen en dus staat het seizoen waarin hij in het vierde seizoen bivakkeerde te huur. Kortom, als je ooit in een echte Peaky Blinders woning wilde vertoeven, dan is dit je kans.

peaky blinder woning 2 peaky blinder woning

Niet in Birmingham

Om gelijk met de grootste teleurstelling te beginnen: de woning staat niet echt in Birmingham. Geen ramp, in de voormalige industriestad is weinig te beleven, afgezien van de talloze kroegen zoals je ze in elke willekeurige Britse stad kunt aantreffen. De woning staat in het onbekende plaatsje Rostherne Village, zo’n 30 kilometer buiten Manchester. Voor de goede orde: dat is een verschil van 70 kilometer. Het grote voordeel is dat het wel lekker dicht bij interessante steden als Chester en Stoke-on-Trent ligt.

Vakantiewoning uit de 14e eeuw

De woning van Arthur ziet er zoals je van Engelse woningen mag verwachten, oud uit. Niks mis mee, want eenmaal binnen stap je een compleet andere wereld in. De woning die werd gebouwd in de 13e of 14e eeuw is volledig gerenoveerd en heerlijk modern. Zo heb je de beschikking over een flat screen televisie, een knusse zijkamer en een mooie tuin om heerlijk te chillen. Mocht je een absolute liefhebber van het Engelse platteland zijn, je hebt een vrij uitzicht over het nabij gelegen weiland.

slapen peaky blinders airbnb peaky blinder woning 3

Slechts 50 euro per nacht

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je verblijf in deze woning te gebruiken om even helemaal tot rust te komen. Als we eerlijk zijn, dan zou dat zonde van je tijd zijn. De steden waar de serie is opgenomen liggen namelijk vlakbij. Wil je echt ervaren hoe het aanvoelt om op authentieke Peaky Blinders locaties rond te lopen, kies dan zeker voor een Peaky Blinders tour. Doe je dat liever niet in een georganiseerd verband, bezoek dan gewoon de filmlocaties in onder andere Liverpool. Voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten. Ga je met zes vrienden namelijk op pad, dan betaal je omgerekend zo’n 50 euro per persoon per nacht.