Hoe kan je een merk beter lanceren, dan daadwerkelijk de lucht in te gaan en vervolgens te dalen over het water? Klinkt misschien gek, maar dat is precies wat het premium tequilamerk Patrón heeft gedaan. En we moeten zeggen dat werkt uitstekend! Zowel de tequila als de lancering deden uitstekend hun werk.

Patrón Tequila

Afkomstig uit het vaderland der tequila’s, Mexico, kan het zich scharen bij ’s werelds meest premium tequilamerken. Als leider van de tequila-revolutie wil het merk de manier waarop tequila wordt ervaren en geconsumeerd opnieuw vormgeven. Uiteraard met het oog op de traditionele productieprocessen van de heilige Agave plant, ook wel hét basisingrediënt voor een heerlijke tequila.

Patrón Tequila

Met uiterste zorg wordt de Weber Blue Agave met optimale suikers uitgekozen. De bladeren worden vervolgens met de hand weggehaald om het hart van de plant tevoorschijn te halen, de Piña. Deze worden op de hand gekapt en gebakken in kleine steenovens om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelijkmatig worden gebakken. Daarna worden ze vermalen in een stenen molen.

Across the ocean to the Netherlands

Het merk komt van ver maar heeft nu toch eindelijk de Nederlands bodem bereikt. Althans na een etentje op 50 meter hoogte naast het Olympisch Stadion. Dat is de plek waar we voor het eerst kennis maakte met het premium tequilamerk dat na acht jaar Agave rijpen, vervolgens de tequila nog zeven jaar laat fermenteren, zodat het gebotteld kan worden tot de Añejo 7 Años, de oudste Tequila van Patrón.

Patrón Tequila

De week na het etentje werden we uitgenodigd om als het ware letterlijk over ‘the ocean’ te gaan net als het merk. Het mochten dan wel de grachten van Amsterdam zijn, de gedachte kwam in ieder geval over! Van de past naar de present en we eindigde in de future. De plekken waar we stopten beschikte elk over een diverse Patrón Tequila cocktail, waar we op het moment van schrijven weer van beginnen te watertanden.

Cocktail recept

Hoeveel cocktails we van Patrón Tequila hebben geproefd? Lastige vraag, want dat weten we niet meer (blame it on the alcohol). Wat wel weten is de cocktail die ons het meest is bij gebleven! Dat was dan toch wel de Tequila Margarita en we delen je maar al te graag het recept van deze overheerlijke cocktail:

Patrón Tequila

Patrón Margarita

  • 45 ml Patrón Silver
  • 30 ml Patrón Citrónge Orange
  • 22,5 ml Fresh lime juice
  • 7,5 ml Simple syrup
  • Lime wedge for garnish
  • Salt
  1. Chill your glass
  2. Puts lots of ice and all the ingredients into a shaker then shake hard for about 30 seconds to chill the liquid really well
  3. Run a lime wedge around the outside of the rim of your glass before roling the rim in salt
  4. Double strain the mix into the glass