Je kunt het beste afvallen door hard te gaan sporten en je voedingspatroon aan te passen. Daarbij hoort natuurlijk een verantwoordelijke drankkeuze. In dit artikel vind je de beste drankjes die je gaan helpen om te afvallen

Drankjes om af te vallen

Bij een goed voedingspatroon hoort natuurlijk de juiste drankjes. Vanzelfsprekend zijn Cola, Sinas en alcoholische drankjes natuurlijk een no-go. Ben je nou een echte zuipschuit? Dan hebben we ook nog de beste alcoholische keuzes voor je op een rij gezet. Maar ondanks deze negatieve drankjes vind je hier de beste drankjes om af te vallen. Deze drankjes helpen jou met het bereiken van je doel.

1. Spa Rood

Spa Rood is een goed drankje voor als je wil afvallen. In dit drankje zitten geen suiker en calorieën. Ook kan je goed variëren, er zijn namelijk veel smaakjes te verkrijgen. Zo kun je altijd je lievelingssmaak uitkiezen door er een stukje fruit in te doen. Het koolzuur in Spa Rood geeft je toch net iets meer een gevoel dat je een frisdrank drinkt. Een goede manier om van de suikervolle dranken af te stappen.

2. Water

Voor wie niet van de bubbels houdt, water is áltijd een goede keuze. Je kan nooit teveel water drinken. Naast dat het een goed drankje is om af te vallen, krijg je er ook voldoende vocht door binnen en droog je minder snel uit. Ook helpt water bij het spierherstel. Loop wat vaker naar de kraan in plaats van naar de koelkast en je gaat echt verschil merken.

3. Light producten

Kan je nou echt de verleiding van de frisdranken niet weerstaan? Kies dan voor de light- of zero varianten. Hiermee krijg je vrijwel dezelfde smaken binnen, maar bespaar je een hele hoop suikers. Je moet er echter niet altijd blindelings vanuit gaan dat alle ‘light-producten’ goed zijn. In sommige dranken zit namelijk extra veel zoetstof om de smaak te verbeteren. Ook zitten er vaak nog steeds veel calorieën in. Het is dus een beter drankje om af te vallen, maar zeker niet altijd de beste optie.

drankjes afvallen

4. Crystal Clear

Ook Crystal Clear is één van de betere drankjes om af te vallen. Op de fles staat vaak ‘0 KCAL’, dit is erg gunstig voor als je de overtollige kilo’s wil verliezen. Daarnaast is het een heel goede vervanger van Cola of sinas, want voor de frisdrankliefhebbers is dit een heerlijke verfrisser.

5. Smoothie

Uiteraard kan een smoothie niet missen in het rijtje van drankjes om af te vallen. Er is bijna niets beter dan een verse zelfgemaakte smoothie. Hierdoor krijg je genoeg voedingsmiddelen binnen zoals vitamine C en is het uiteraard erg. Bovendien weet je precies wat erin zit. Dus vind je die appel of banaan net iets te zacht om te eten? Maak er dan een smoothie van, zo krijg je het alsnog binnen en de fruitsuikers zijn een heel stuk beter dan alle toegevoegde suikers in reguliere frisdranken