De kans is groot dat je ooit op school, tijdens de les, uit pure verveling papieren vliegtuigjes hebt gevouwen. Leuk natuurlijk, maar echt functioneel is het niet. Afgezien van het beroerde vliegpatroon is erg weinig interessants aan zo’n tijdverdrijf. Het wordt leuker als je datzelfde vliegtuigje met je smartphone kunt besturen, loopings kunt laten maken en zelfs kunt laten opstijgen. Klinkt erg fantasierijk, maar via Kickstarter gaat het werkelijkheid worden.

POWERUP 4.0: het vetste papieren vliegtuigje ooit

POWERUP 4.0 is de slimste, meest intuïtieve papieren vliegtuigkit die ooit is  gemaakt. Het maakt het mogelijk om onder verschillende omstandigheden gemakkelijk en soepel te vliegen. Sterker nog, zelfs tegen de wind in vliegen is geen probleem. Probeer dat maar eens met het vliegtuigje dat je vroeger op school maakte van je kladblok.

Denk je aan een gevouwen vliegtuigje van papier, dan denk je al snel aan tal van onbedoelde duikvlucht, schokkerige vluchten en een compleet onbestuurbaar geheel. Dat moest anders kunnen dacht Shai Goitein. Hij is behalve piloot en industrieel ontwerper ook de CEO en oprichter van POWERUP. Hij besloot dat het tijd was om de zaken anders aan te pakken en de feedback van de klanten te gebruiken om het ultieme papieren vliegtuigje te bouwen.

Powerup

Autopilot Assist

Het vliegtuigje wat het bedrijf nu heeft gelanceerd is niet het eerste product. Eerder bracht men al de POWERUP 3.0, POWERUP FPV en POWERUP Dart uit. De ervaring met die producten en de feedback van de klanten hebben geleid tot de verbeterde versie onder de naam POWERUP 4.0. Het is de krachtigste, meest intuïtieve en beste versie tot nu toe. De gloednieuwe Autopilot Assist-functie zorgt ervoor dat elke vlucht soepel verloopt, zelfs onder de meest moeilijke omstandigheden.

De verbeterde vliegeigenschappen zijn slechts een onderdeel van de upgrade. Via de app is het vliegtuigje niet alleen bestuurbaar, je hebt na de vlucht ook inzage in tal van gegevens. Real-time analyse zorgt voor betere prestaties en de twee snelle motoren stimuleren je creativiteit om te experimenteren met andere ontwerpen. Zo kun je, desgewenst zelfs met een slablaadje gaan vliegen. Als je dat zou willen natuurlijk. Voor de nachtelijke avonturiers is er ook een speciale pro-kit beschikbaar. In die uitvoering krijgt je vliegtuigje ook verlichting zodat je het zelfs ‘s nachts kunt volgen.

Vliegtuigje kan zelfstandig vliegen

De twee motoren van de POWERUP 4.0 geven je naast de nodige snelheid ook de mogelijkheid om tal van manouvres uit te voeren. Loopings, scherpe bochten, duikvluchten, alles is mogelijk. De enige beperking is je eigen stuurmanskunst. Mocht dat nog niet genoeg zijn om je te overtuigen: als je even geen zin hebt om op te letten kan het vliegtuig ook geheel zelfstandig vliegen, zeg maar een soort Tesla met vleugels.

Meedoen kan vanaf 49 dollar via Kickstarter

Net als voor de productie van de voorgaande modellen maakt POWERUP nu weer gebruik van het crowdfundingsplatform Kickstarter. Het grote voordeel is dus dat je met een leuke korting het project kunt steunen en tegelijkertijd tegen een sterk gereduceerde prijs het vliegtuigje kunt aanschaffen. Voor slecht 49 dollar ben je al binnen. Je krijgt dan de basis uitvoering die normaal gesproken 79 dollar zou kosten. Wil je de pro uitvoering inclusief de verlichting, dan betaal je 79 dollar. Je zult wel rekening moeten houden met een kleine vergoeding voor de verzendkosten, voor Nederland bedragen die slechts 7 dollar.