Hoewel de spijkerbroek pas in de jaren ’50 zijn introductie kende in ons land, is de jeans vandaag de dag het meest verkochte kledingstuk van ons land. Nederlandse jeansmerken als G-Star, Scotch & Soda en Kuyichi bieden allerlei modellen, maar eigenlijk niet een is er speciaal voor de sporter.

Heb je na intensieve trainingen, een streng dieet en behoorlijke wat uurtjes in de sportschool gespierde bovenbenen gekweekt? Dan bestaat de kans dat je moeite hebt met het kopen van de juiste skinny jeans voor heren. Wij mannen hebben immers lang niet zoveel keuze als vrouwen wat betreft modellen, kleuren en de juiste pasvorm. Om die reden hebben deze Nederlandse gasten via een kickstarter project het voor elkaar gekregen om een oplossing voor dit jeans-probleem.

Vitruvian

Deze denim jeans biedt precies de juiste comfort voor mannen met gespierde benen. Vanaf nu hoef je dus niet meer in te krappe slim-fit jeans te lopen. Deze spijkerbroeken hebben namelijk extra ruimte rond de bovenbenen en bilspieren, terwijl hij nog steeds voldoende aangesloten zit rondom je afgetrainde middel. De broek is trouwens niet alleen geschikt voor mannen met gespierde benen, maar ook voor die gewoon opzoek zijn naar een comfortabele jeans.

De Vitruvian jeans is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder een denim blauwe ripped jeans. Binnenkort is er ook een zwart kleurige Vitruvian jeans beschikbaar.

Kickstarter

De Nederlandse start-up, Vitruvian Apparel was begonnen met dit idee, omdat er weinig kleding is die zich speciaal richt op atletisch gevormde mannen. Daarom zijn de gasten van Vitruvian een samenwerking aangegaan met een Turkse jeansfabrikant, die de jeans van voldoende stretch en een perfecte pasvorm heeft voorzien. De start-up moest eerst zijn €15.000 doel op kickstarter weten te behalen voordat het de denim jeans op de markt kon brengen.

Uiteraard hebben ze dit bereikt! Check in de video hieronder hoe de Vitruvian jeans aansluit op een model met gespierde bovenbenen en kuiten. Kijk voor meer info op website.