Voor de echte liefhebbers van supercars is er goed nieuws. De jonge Italiaanse fabrikant Pagani heeft eindelijk een waardige opvolger is de vorm van de C10. Dat hebben we overigens niet vernomen via de officiële kanalen, maar via gelekte opnames die op internet zijn verschenen. Op basis van wat we hebben kunnen zien lijkt het meer op een mix van de Zonda en de Huayra dan een compleet nieuw model.

De Pagani C10 is de opvolger van de Huayra

Alhoewel de Italianen wijselijk hun mond houden weten we wel dat de opvolger van de Huayra in verschillende modellen zal worden geproduceerd. Zo zou het gaan om in ieder geval een traditionele uitvoering met een verbrandingsmotor, de V12 en een volledig elektrisch model. De afbeeldingen die nu zijn gelekt doen vermoeden dat het gaat om de versie met de V12 motor. Dat concluderen we in ieder geval op basis van de duidelijk herkenbare luchtinlaat.

Mengeling van de Huayra en de Zonda

Qua vormgeving hopen we in ieder geval niet dat je zat te wachten op een futuristisch model. Blijkbaar hebben de Italianen het principe van ‘never change a winning team’ omhulst en borduurt men doodleuk verder op het succes van de twee legendarische voorgangers. Kortom, het is een beetje standaard model met elementen van zowel de Zonda als de Huayra. Of dit een kwestie is geweest van een gebrekkige inspiratie of dat men er juist voor kiest om het succes nog verder uit te knijpen laten we even in het midden. Het goede nieuws is overigens wel dat de wagen duidelijk herkenbaar is als een Pagani.

Liever een ocassion?

Mocht je ondanks het weinig vernieuwende design toch enthousiast een Pagani C10 willen bestellen, dan is hier de teleurstelling: ze zijn allemaal al verkocht. De veste klanten van het merk kregen al een mailtje dat de opvolger eraan zat te komen en inmiddels is de hele oplage al verkocht. Daar moest men overigens wel even 300.000 euro voor aftikken als aanbetaling.