De nieuwe Pagani Huayra R is één van de bruutste sportwagens van de afgelopen tijd. Niet alleen omdat ‘ie er bijzonder dik uitziet, maar ook omdat het een geluid heeft om opgewonden van te raken.

De nieuwe Pagani Huayra R is oogverblindend mooi

“De Huayra R is, net als de Zonda R, de losbandigste, extreemste en meest prestatiegerichte Pagani aller tijden.” Dat zijn de woorden van meneer Horacio Pagani zelf, en als hij het zegt, dan weet je dat je deze wagen in de gaten moet houden. 850 pk en 750 nm schoon aan de haak. De brute V12 motor bereikt wel tot negenduizend toeren per minuut. Hierdoor heeft de nieuwe bolide een geluid om bij weg te dromen.

Een geluid waar je mond van openvalt

De Pagani Huayra R werd deze week voor het eerst getest op het circuit van Monza. Ga er even goed voor zitten, want dit wordt vijf minuten lang genieten van deze bijzonder mooie nieuwe sportwagen met een karakteristiek, prachtig geluid. We kunnen er geen genoeg van krijgen.

‘De charme van een klassieke F1-auto met de hedendaagse technologie’

Helaas is de nieuwe Pagani Huayra R alleen bestemd voor op het circuit, maar dat maakt ‘m er niet minder mooi door. “De nieuwe motor moest de charme, de romantiek, het geluid en de simpliciteit van een F1-auto uit de jaren tachtig hebben, maar wel met hoogstaande hedendaagse technologie”, aldus de baas van Pagani. We moeten eerlijk zeggen: dat is aardig goed gelukt.

Het prijskaartje van de Pagani Huayra R

Horacio Pagani wilt dat zijn nieuwe juweel exclusief blijft. Daarom gaat hij er slechts dertig stuks van maken. Om er één te bemachtigen, moet je wel even de portemonnee trekken. Naar verluid gaat de Pagani Huayra R 2.6 miljoen euro kosten, zonder eventuele belastingen, omdat de wagen alleen op het circuit mag rijden.

Pagani Huayra R