Die verduurzaming van de auto-industrie is allemaal leuk en aardig, maar dat betekent wel dat we binnenkort vaarwel moeten zeggen tegen de legendarische V12-motor, met de nadruk op ‘binnenkort’. Aston Martin heeft namelijk een nieuwe Aston Martin V12 Vantage aangekondigd. De V12 is dus (nog) niet uitgestorven! Daar worden wij bijzonder blij van.

Aston Martin presenteert nieuwe Vantage mét V12-motor

De V12 Vantage is een legende in de autowereld. Al jaren speculeren we over het einde van deze bak met een V12-motor. Alhoewel we er zo langzamerhand aan moeten geloven, worden we nog één keer verrast. Aston Martin kondigt namelijk een nieuwe variant voor de V12 Vantage aan. Volgens de Britse autofabrikant is de nieuwe bolide vanaf 2022 al te verkrijgen.

Nostalgisch, maar net iets anders

Voor de autokenners onder ons: er komt (helaas) geen nostalgische V12 in, maar een twin-turbo V12. Het is ook nog niet zeker of de wagen als schakel te verkrijgen is, maar goed, in deze tijd moeten we met alles waar ‘V12’ achter staat, blij zijn. De Aston Martin V12 Vantage krijgt dus sowieso een twaalfcilinder onder de motorkap, is dat even lekker!

Een geluid om kippenvel van te krijgen

Maar naast dit goede nieuws heeft Aston Martin ook slecht nieuws voor ons. De Aston Martin V12 Vantage wordt toch echt de laatste van zijn soort. De Britten spreken over “de laatste afstammeling in de geslachtslinie” en “een einde van een tijdperk” en ook wij schrijven dit met een brok in de keel. Wat moeten we zonder de monumentale V12-motor? Hoe goed het elektrische tijdperk ook wel mag zijn, we gaan het geweldige geluid van de V12 absoluut missen. Om dat gevoel nog één keer te krijgen, laat Aston Martin het het prachtige geluid van de nieuwe Aston Martin V12 Vantage in de aankondigingsvideo horen. Kippenvel.