Pagani is een relatief nieuw merk in de autowereld. Toch heeft het binnen een korte tijd een enorme naam weten te maken. Met slechts twee modellen behoort Pagani nu al tot de crème de la crème van de autobusiness. Dat bewijzen ze nog maar eens wanneer de opvolger van de Pagani Huayra bij voorbaat al is uitverkocht.

Pagani behoort tot de top

Heb je het over supercars, dan heb je het tegenwoordig naast Bugatti, Ferrari en Lamborghini ook al snel over Pagani. Met slechts twee modellen is Pagani inmiddels een gevestigde naam in de supercarwereld. Maar binnenkort mag er een derde model zich aan deze legacy toevoegen. De opvolger van de Pagani Huayra heeft nog geen officiële naam, maar gaat vooralsnog onder de codenaam C10. Zo zullen we de bolide de komende tijd dus ook nog maar even noemen.

Er komt een opvolger van de Huayra aan

Er komen twee versies van de Pagani C10 op de markt. De ene versie heeft een ouderwetse 6,0 liter V12-motor onder de motorkap liggen. Deze krachtbron is de doorontwikkelde versie van de AMG-motor en heeft dus hoge verwachtingen. Daarnaast zal er ook een volledig elektrische variant op de markt komen. Er is dus voor ieder wat wils. Ga je voor de toekomst, of kun je nog lang geen afscheid nemen van het prachtige geluid?

opvolger pagani Huayra uitverkocht

De Pagani C10 is al helemaal uitverkocht

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar de opvolger van de Pagani Huayra is nu al volledig uitverkocht, en dat terwijl er nog geen één uitvoering is verschenen. De liefhebbers zijn zo dol op Pagani, dat ze niet meer kunnen wachten op een nieuw model. De prijs, look en feel van de wagen maakt ze helemaal niet meer uit, ze móéten het nieuwe model kostte wat het kost, hebben.

Volgend jaar wordt de wagen pas gepresenteerd

Over hoeveel bolides praten we dan? Volgens Horacio Pagani worden er niet meer dan driehonderd exemplaren gemaakt. De kassa is dus weer flink aan het rinkelen in Italië. Ook laat hij weten dat de Pagani C10 in juni of september 2022 wordt onthuld. Wij (en een hele boel anderen) kunnen nu al niet meer wachten!