We kennen ‘m van Spider-Man en hij is één van de grootste acteurs van dit moment, maar we hebben Tom Holland nog nooit in een oorlogsfilm zien verschijnen. Daar komt nu verandering in. De keiharde oorlogsfilm ‘Cherry’ is namelijk één van de eerste en snoeiharde titels van dit nieuwe jaar.

Cherry trapt 2021 sterk af

2020 was een bitter jaar voor elke filmliefhebber. De bioscopen waren gesloten en we moesten het doen met weinig nieuwe releases. In 2021 pakken we het anders aan. Zo dropte Netflix laatst een trailer waaruit blijkt dat er elke week een nieuwe film wordt geüpload. Zo raak je nooit uitgekeken. Om van 2021 een beter jaar te maken doen de producenten van “Cherry” alvast een goede duit in het zakje. De rauwe oorlogsfilm belooft een topper te worden.

Cherry Tom Holland oorlogsfilm op Netflix

De film draait om de mentale gevolgen van een oorlog

Waar hij al veel rollen heeft gehad, zagen we Tom Holland nog nooit in zo’n serieuze rol. In ‘Cherry’ speelt de acteur namelijk een soldaat met PTSS. De ziekte draagt dan ook voor een groot gedeelte bij aan het plot van de film. Deze oorlogsfilm draait namelijk niet (alleen maar) om schieten en explosies, maar de regisseurs leggen de nadruk op de mentale effecten die een oorlog met zich meebrengt. Dat maat de film ‘Cherry’ zo uniek.

Tom Holland speelt ‘Cherry’

Cherry is gebaseerd op een boek van Nico Walker. De film én het boek gaan dan ook over een student die na zijn studie besluit zich aan te gaan melden als soldaat om te vechten in Irak. Wat hij niet weet is dat die oorlog allerlei psychische problemen met zich meebrengt waardoor hij er onder andere trauma’s aan overhoudt. Na afloop duurt het dus ook niet lang voordat hij verslaafd raakt aan zeer sterke pijnstillers. Om aan zijn verslaving te kunnen voldoen, besluit hij banken te veroveren.

De hoofdpersoon, genaamd Cherry, ontspoord geleidelijk aan in de film. Tom Holland zal dus flink aan de bak moeten gaan, maar als we de teaser mogen geloven, komt dat wel goed.

Oorlogsfilm Cherry met Tom Holland staat nu op Netflix

Gebroeders Russo leiden alles in goede banen

De regisseurs zijn een extra reden om de film te gaan kijken. De gebroeders Russo staan namelijk aan het roer tijdens ‘Cherry’. Die naam is zeker niet onbekend in Hollywood. De broertjes stonden namelijk ook aan de basis van films als ‘Avengers: Infinity War’, Avengers: Endgame‘ en de knaller ‘Extraction‘. Dat belooft dus heel veel goeds!

De film zal vanaf 12 maart te zien zijn op Apple Tv.