Other

Onderzoek: vrouwen die relatie hebben met dit type man zijn stuk gelukkiger

lelijke man

Ken (of ben ) jij dat lelijke eendje van je vriendengroep, dan heb je geluk! Althans, je vrouw heeft geluk… Je zou denken dat iedereen een zo aantrekkelijk mogelijke partner wilt, maar niets is minder waar, blijkt uit dit onderzoek. Het schijnt namelijk dat vrouwen die met een ‘lelijke’ man trouwen een stuk gelukkiger zijn.

Relatie grotere kans op slagen met ‘lelijke’ man

Ben jij toevallig zo’n gast die meer weg heeft van Shrek dan van Leonardo DiCaprio, maar heb je wel een hart van goud? Super! Want uit een onderzoek van de Florida State University en de Southern Methodist University in Texas blijken relaties meer kans te hebben wanneer een ‘lelijke’ man een relatie heeft met een knappere vrouw.

Onderzoek onder jonge koppels

Het onderzoek richtte zich op 113 heteroseksuele koppels in Dallas. Allen ondervraagden waren tussen de 20 en 30 jaar oud – en ze waren allemaal minder dan vier maanden getrouwd. De stellen kregen vragen over geluk, dieet en fitness. Ze werden ook gefotografeerd door de onderzoekers, die hen punten gaven op aantrekkelijkheid van 1 tot 10.

Meer moeite om vrouw te pleasen

Wat bleek nou? Mannen die – in vergelijking met hun partner – als minder aantrekkelijk werden beschouwd, deden meer inspanningen om hun vrouw te pleasen. Denk daarbij aan het uitvoeren van huishoudelijke taken, het kopen van cadeaus en zelfs wat betreft de prestaties onder de lakens. Daarmee scoorde de ‘lelijke’ man aanzienlijk beter dan de knappere.

Negatieve effecten bij knappere man

De onderzoekers keken ook naar relaties waar de man als knapper dan de vrouw werd beschouwd. Daaruit bleek dat dit gegeven doorgaans leidde tot negatieve effecten op de relatie. De vrouwen in deze relaties voelden zich meer geroepen om te diëten en buitensporig aan fitness te doen om hun mannen te pleasen. Het onderzoek concludeerde dat dit tot ruzies en discussies kan leiden.