Mocht je denken dat deze Dodge Challenger Demon met 1200 pk de enige schrik is net voor Halloween, denk dan nogmaals of bekijk de resultaten van deze JAMA-studie! Mensen die namelijk denken dat hun leven gered is wanneer zij zijn gestopt met roken, moeten zich namelijk zorgen maken om hun levenshouding. De resultaten van de studie wijzen namelijk uit dat niet sporten op zich geclassificeerd moet worden als een ziekte!

Sporten

In onze zoektocht naar een lang en gelukkig leven moeten we dus rekening houden met ons eigen bewegen! De onderzoekers namen 122.007 patiënten gedurende een periode van 23 jaar op de som. Hierbij keken ze voornamelijk naar hun prestaties op de loopband en een inschatting van hun levensduur. Wat bleek is dat de 12% die het slechtst presteerde op de loopband een drie keer zo hoog risico had op overlijden dan rokers: “Wat de dood betreft geeft ‘onfit zijn’ op een loopband of in een inspanningstest een slechtere prognose dan hypertensief zijn, diabetisch zijn of een huidige roker zijn. We hebben nog nooit iets gezien dat zo duidelijk is en zo objectief als dit.”

Dr. Wael Jaber wees verder nog uit dat een ultra-fitte levensstijl nog steeds een lagere mortaliteit heeft. Dit heeft verder ook niks met je leeftijd te maken! Twintig, veertig, tachtig, wat dan ook – oefening heeft nog steeds belangrijke voordelen. Wees dus gewaarschuwd wanneer je die fitness-sessie met je beste maat weer eens een maandje opschuift! Het gaat hier om jouw leven en je kunt het je niet veroorloven nog langer stil te blijven zitten! En ja, luiheid is besmettelijk..