Sports

Met deze oefeningen krijg je net zulke onderarmen als Popeye

onderarmen trainen

Vaak gaan mensen naar de sportschool om hun biceps, triceps, buikspieren, benen of rug te trainen. De onderarmen worden nog weleens vergeten of overgeslagen. Waarom eigenlijk? Bij een afgetraind lichaam horen ook gespierde onderarmen. Daarom vind je hier een aantal oefeningen om je onderarmen te trainen.

Armen trainen

Gespierde onderarmen maken onderscheid tussen de jongens en de mannen. Je kunt echter pas je onderarmen trainen wanneer je bovenarmen sterk genoeg zijn. Het is namelijk een gek gezicht als je met bredere onderarmen dan bovenarmen loopt. Probeer daarom ook eens een paar van deze oefeningen voor gespierde armen.

5 Oefeningen om je onderarmen te trainen

Zijn je biceps en triceps ready? Dan wordt het tijd om je onderarmen te trainen. Met deze 5 oefeningen lijken je onderarmen binnen de kortste keren op die van Popeye.

1. Farmers Walk

Misschien wel de makkelijkste oefening qua uitvoering om je onderarmen te trainen. Het enige wat je moet doen, is rondlopen met een dumbbell in beide handen. Let er wel op dat je alleen beweegt met je benen, de rest van je lichaam houd je stil.

Watch on YouTube

2. Wrist Curl

Je polsen zijn een belangrijk deel van je onderarm. Door je polsen aan het werk te zetten, train je dus een groot gedeelte van je onderarm. Na een aantal wrist curls heb je de volgende dag gegarandeerd spierpijn in je onderarmen, dan weet je dus dat je goed bezig bent.

Watch on YouTube

3. Reverse Curl

Bij deze oefening zet je alleen je onderarmen aan het werk. De rest van je lichaam blijft stil terwijl je met je onderarmen de barbell naar je toe trekt. Het kan zijn dat deze beweging op het begin even wennen is. Start daarom met wat minder gewicht dan normaal.

Watch on YouTube

4. Barbell Finger Rolls

De kans is groot dat je nog nooit deze oefening hebt gedaan, maar het is een uitstekende oefening om je onderarmen te trainen. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar het resultaat is verbluffend goed.

Watch on YouTube

5. Reverse Wrist Curl

De omgekeerde versie van de wrist curl, verrassend. Probeer allebei de oefeningen een paar keer per week te doen en je onderarmen groeien als een malle.

Watch on YouTube