Terwijl we eigenlijk hoopten op de presentatie van een nieuwe Ferrari 812 GTO werden de fans verrast met iets heel anders. De Italianen komen juist op de proppen zetten met een Omologata. Het is een eenmalig model waarvoor de Superfast als basis is gebruikt. Never change a winning team zullen we maar zeggen. Leuk natuurlijk, zo’n one-off, maar voor menig tuner is dat de ideale gelegenheid om echt alles uit de kast te halen. Zo dachten ze er ook over bij Novitec en dus werd er een uiterst unieke build gemaakt.

Novitec presenteert hun N-Largo 812 Superfast

Bij Novitec hoefde men er niet lang over na te denken. Na hun succesvolle 812-pakket was de deur geopend naar meer succes. Opvallend: een carrosserie welke volledig van koolstofvezel is gemaakt, met uiteraard het volledig zichtbare weefsel. Dat zie je dus over de gehele wagen: op de deuren, de spatborden en de handgrepen. Met andere woorden, er is ook aan de details gedacht – zo is het uitlaatsysteem helemaal goud. Dat de versie van Novitec een bijzondere uitstraling heeft gekregen is ook duidelijk te zien aan de prijs. De gewone N-Largo 812 Superfast kost al 150.000 euro, maar Novitec door zo’n zelfde bedrag er bovenop en komt uit op 300.000 euro. Overigens geeft de tuner daar een logische verklaring voor: er zitten zo’n 700 manuren in de creatie en die jongens werken nou eenmaal niet voor het minimumloon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Novitec Group (@novitecgroup) op

Ruim 700 manuren aan werk

Die 700 uren aan noeste arbeid hebben dan wel een behoorlijk imposant resultaat opgeleverd. Terwijl een gewone uitvoering 1630 kilo geeft, heeft de koolstofbehandeling gezorgd voor een behoorlijk lager gewicht. Die 1630 kilo is opvallend gezien de kracht van de 6.5 liter V12 motor. Die hebben ze overigens ook aangepakt. De turbo is verdwenen, dus die extra power zou je best wel eens kunnen gaan missen. Toch heeft de wagen 40 pk extra gekregen zodat je in totaal 830 pk tot je beschikking hebt. Voor drie ton koop je dus een wagen waarmee je in 2.8 seconden optrekt naar 100 km/u en dat is best aangenaam. Met als topsnelheid 345 k/h.