Het is leuk als je vermogend genoeg bent om een supercar te bezitten, maar de kans dat je er vaak mee zal rijden is bijzonder klein. Dat heeft niks te maken met vervelende rijeigenschappen, supercars zijn namelijk perfecte beleggingsobjecten. Regelmatig zal een degelijke supercar in waarde stijgen. De enige voorwaarde is wel dat de wagen origineel moet zijn. Met dat laatste in het achterhoofd is de Novitec’s nieuwe versie van de Ferrari Monza SP1 niets meer dan een leuk speeltje. Een bijzonder snel speeltje, dat dan weer wel.

Ferrari Monza SP1 als investering

Gezien de vrij beperkte oplage is het de vraag of veel mensen het aandurven om Novitec’s nieuwe Ferrari Monza SP1 Aan te schaffen. Blijkbaar beseft de tuner dat de markt voor de wagen erg beperkt is en dus zal het pakket om het racemonster op te leuken ook beschikbaar zijn voor het zusje van de SP1, de SP2. Dat zal ongetwijfeld een leuk verdienmodel zijn voor de tuner, gezien de indrukwekkende prestatie die ze hebben geleverd.

Novitec’s Ferrari Monza SP1 getuned

In de versie van de tuner krijgt de SP1 vier mooie wielen. Aan de voorkant zijn die 21 inch en aan de achterzijde komt daar 1 inch extra bij, 22 inch dus. De wielen krijgen ook een nieuwe ophanging waardoor de wagen zo’n 35 millimeter lager op het asfalt staat. Ben je van plan om te checken of je dan ook vlot verkeersdrempels kunt nemen, dan is dat wellicht minder slim. Het voordeel is wel dat de Italiaan er nu nog iets agressiever uit ziet, maar daar gaan we uiteraard niet over klagen.

Een uitlaat van Inconel

Naast de wielen is ook het uitlaatsysteem aangepakt. Wat de tuner betreft kon ook dit beter en dus werd Novitec’s eigen systeem geïnstalleerd. Daar kunnen we ze geen ongelijk in geven. De uitlaat van Novitec kent een betere warmteafvoer, bovendien kun je dit optioneel ook laten voorzien van kleppen. Ook leuk om te weten, de nieuwe uitlaat is gemaakt van Inconel. Een nikkellegering die ook wordt toegepast in de Formule 1 en de ruimtevaart. Het grote voordeel is dat het hittebestendig is.

Ferrari Monza met 844 pk

De Ferrari Monza SP1 heeft in de normale uitvoering al een flinke krachtbron. De solide V12 weerhield Novitec er echter niet van om er nog meer uit te halen. De 6.5 liter motor perst er nu dus 844 pk uit en levert een koppel van maar liefst 780 Nm. In gewoon Nederlands: je accelereert in 2.8 seconden naar 100 km/u en als dat niet indrukwekkend genoeg is: de top ligt op 300 km/u.

Mocht je het dus geen probleem vinden om een klein vermogen neer te leggen van deze veredelde sportwagen, vraag dan gelijk of ze het interieur voor je kunnen aanpassen. Je kan kiezen uit leer of Alcantara in elke denkbare kleur. Of het echt storm zal lopen bij de salesafdeling van Novitec is nog even de vraag, gezien het zeldzame karakter van de Monza SP1.