Wij kennen geen auto op de weg met bredere vleugels dan de Nissan GT-R. Als je maat je evenveel spoilers heeft gegeven over Avengers: Endgame, dan dat men deze auto heeft gegeven, dan hoef je de film niet meer te zien. Dat weten we zeker. Wat we wel nog even willen bekijken, is het bijzondere uiterlijk van deze race-GT-R.

Nissan GT-R

De Nissan GT-R was eerder bekend gemaakt dan de bedoeling was. Het was namelijk de bedoeling dat de auto pas bij zijn eerste race bekend werd gemaakt, maar helaas is dit niet gelukt. Vandaar dat het bedrijf achter deze wagen het heft zelf in handen heeft genomen en een hoop foto’s van deze racer heeft genomen. Die eer lieten ze over aan de professionele fotograaf Stefan Kotze. En die heeft zijn werk uitstekend gedaan!

Franco Scribante Racing GT-R Franco Scribante Racing GT-R Franco Scribante Racing GT-R Franco Scribante Racing GT-R

Aan de foto’s is te zien dat de auto klaar voor elke race is. Maar goed ook, want binnenkort doet hij zijn opwachting bij de Simola Hillclimb in het Zuid-Afrikaanse Knysna. Volgens de makers is de auto ook speciaal bedoeld voor dit soort races, waarbij je zo snel mogelijk een heuvel opgaat en middels downforce zo scherp mogelijk door de bochten moet gaan.

Specificaties

Als je bedenkt dat de Nissan GT-R er uitziet als een vliegtuig en strikt bedoeld is voor races, dan kun je je ook wel bedenken dat hij bizarre specs heeft. Onder de motorkap zit de potentie om 2.200 pk te krijgen, maar dit is momenteel beperkt tot 1.600 pk. Ook niet al te misselijk, al zeggen we het zelf.

Nissan GT-R 1 Nissan GT-R Franco Scribante Racing GT-R Franco Scribante Racing GT-R

Dynamic Aero Solutions hielp de Zuid-Afrikaanse tuner met het monteren van alle aerodynamica. Over het totale aantal downforce geven ze echter geen spoilers ;p. We kunnen het in ieder geval 2 mei meemaken, zodra de Franco Scribante Racing GT-R zijn racedebuut maakt op het eerdergenoemde Simola Hillclimb.