Een typisch Extreme Makeover project!

Heb je het televisie programma Extreme Makeover wel eens gezien? Zo niet, het idee is simpel: iemand die zich onzeker voelt over zijn uiterlijk krijgt zoals gezegd een makeover. Naast dat hij uiteraard voorzien wordt van een nieuwe garderobe, een fitness abonnement en make-up, ondergaat hij meestal plastische chirurgie.

Dit is eigenlijk precies hetzelfde, behalve dat het niet om een onzekere gast gaat, maar om een populaire straatauto: de Nissan GT-R GT500. Het meest extreme aan deze makeover is misschien wel de hoeveelheid geld wat er in de auto is gestopt, namelijk $2 miljoen.

2017_Nissan_GT_R_NISMO_GT500_ gewoonvoorhem 2017_nissan_gt_r_nismo_gt500_02

De Nissan Nismo

De meest in het oog springende aanpassingen zijn de enorme spoiler en carbon onderdelen. En dat komt zeker van pas gezien de downforce die nodig is om de 650 pk in gareel te houden, die voortvloeit uit de turbocharged 2.0-liter inline.

The Nismo is zippier in straight-line speed with slower corners but has less grip in slick conditions as a result of a 25 percent reduction in downforce.

De racewagen moet af zijn voor het komende seizoen in van Japan’s GT race series, waar Nissan hoop zijn rivaal Honda NSK te verslaan en de titel te pakken. Check de bovenstaande video voor een goede uitleg van het monster.