Other

Dit is het spectaculaire nieuwe jacht van Rafael Nadal

jacht Nadal

Veel geld verdienen betekent de ruimte hebben voor absurde aankopen. De één geeft het uit aan exclusieve feestjes, de ander aan een garage vol auto’s. Toptennisser Rafael Nadal zit niet bepaald krap bij kas en dat bewijst hij maar weer met zijn nieuwste aankoop: een spectaculaire jacht van maar liefst 24 meter lang.

De portemonnee van Rafael Nadal

Het vermogen van de bekende tennisspeler wordt geschat op een bescheiden 114 miljoen dollar. Dat de beste man wel van een beetje geld uitgeven houdt wisten we al. Zo heeft Nadal al een Aston Martin DBS in de garage staan die gezelschap krijgt van een dikke Mercedes-Benz SL55. Verre van doorsnee wagens, allebei. Ook voor aan zijn pols heeft Nadal een leuke gadget aangeschaft: een Roger Nile horloge. Voor hen die dachten: dit valt toch wel mee? Het gaat om een limited-edition waar je maar liefst 725.000 dollar voor mag aftikken aan de kassa.  Nadal weet hoe hij een mens (lees: zichzelf) goed moet trakteren.

Spectaculaire jacht

Zijn nieuwste koopje is een spectaculaire jacht van 24 meter lang. Het gaat om een Sunreef, een catamaran. Voor de boot-leken onder ons, dit is een boot met twee rompen die parallel lopen. Deze enorme schuit heeft plek voor 12 personen. Mocht je dat weinig vinden klinken: het gaat hier niet om staplekken op het dek, het gaat hier om 12 zeer degelijke slaapplekken aan boord. Elk gastenverblijf is voorzien van eigen toilet. Maar, verschil moet er wezen. De master suite, voor Nadal zelf, is het meest spectaculair.

Snelheid en luxe

Ga je voor zo’n jacht dan wil je ook dat hij alles heeft: looks én snelheid. De master suite heeft een tweepersoons bed, een badkamer met een inloopdouche, een aparte kleedkamer en een werkplek. Wanneer je doorloopt naar de salonruimte vind je de bar, het bubbelbad en tal van ontspannen zitplaatsen. In de bootgarage is er ruimte voor alle watergadgets die een man kan wensen (denk aan jetski’s en motorbootjes) Kortom: aan luxe geen gebrek. Wat betreft de snelheid heeft Nadal ook niet veel te klagen. De gigantische boot bestaat in twee varianten: eentje met twee 575 pk-motoren en eentje met twee 1.200 pk-motoren. Allebei geen misselijke motoren.

Bron: MAN-MAN